Öğrenciler Çanakkale'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Çanakkalede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:21

ÇANAKKALE Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, Çağdaş Gençlik Geleneksel Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşması’nın 10’uncusu yapıldı.

Haberin Devamı

Öğrenciler Çanakkalede buluştu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi Çanakkale Şubesi ev sahipliğinde ve Çağdaş Gençlik Birimi işbirliğiyle gelenekselleşen ’Çağdaş Gençlik Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşması’nın 10’uncusu, Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde gerçekleşti. Etkinliğe, ÇYDD’nin 40 şubesinin öğrenci ve üyelerinden yaklaşık 1850 kişi katıldı. Etkinlikte gençler, profesyonel rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Şehitlikler ve tarihi yerleri ziyaret ederek bilgilendi. Şehitler Abidesi’ndeki tören alanında ÇYDD öğrencileri ve üyeleri, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak, önce çok sevdikleri Atatürk İmzasını, daha sonrasında ise savaşta düşmana karşı dahi, nasıl vicdanlı asil bir milletin gençleri olduklarının en güzel sembollerinden olan ’Mehmetçiğe Derin Saygı Anıtı’nı bedenleriyle gerçekleştirdi. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere, ülkenin varlığı ve bütünlüğünü korumak için Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında ve bugün terörle mücadelede can veren tüm şehitler için saygı duruşuna bulunuldu. ÇYDD üyeleri ve Gençleri, İstiklal Marşı okurken, ÇYDD Çanakkale Şubesi Çocuk Kulübü de İşaret Dili ile İstiklal Marşını okudu ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Haberin Devamı

Buluşmanın sonunda gençler, okudukları basın bildirisinde, "Atalarımızın kanlarını akıtarak kurduğu ve halen kanımızın aktığı laik ve demokratik Cumhuriyetimizi koruma ve geliştirmeyi kendine ilke edinmiş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bünyesinde olduğumuz için gururluyuz ve üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. Ülkemizi aydın, çağdaş ve laik kılmak için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini biliyor ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Çanakkale destanı gibi bizleri bir arada tutan tarihi değerlerimize sahip çıktıkça, onları andıkça Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi aradığımız kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu görüyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!