O yol sonunda açıldı

Güncelleme Tarihi:

O yol sonunda açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 01:02

İzmir- İstanbul karayolu üzerindeki Balıkesir bölgesinde, 45 saat süren kar esaretinin son bulmasıyla, iki gündür yolda yardım bekleyen sürücüler de rahat bir nefes aldı. Gelenbe kesiminde, karayolları ekiplerinin yolun tek şeridini trafiğe açmasıyla kilometrelerce uzunluğundaki araç kuyrukları da, yavaş yavaş erimeye başladı.

Haberin Devamı

Saatlerce kurtarılmayı bekleyip yılbaşını mahsur kaldıkları yolda araçlarında geçiren sürücüler, bu kadar karda, Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul ile üçüncü büyük kenti İzmir’i birbirine bağlayan ana yolun kapanmasını, hiçbir şekilde anlayamadıklarını söyledi. Sürücüler, yol kenarında çekim yapan kameramanları görünce yetkililere tepkilerini araçlarının kornalarını çalarak gösterdi.

Bunun yanı sıra, kardan dolayı yolda kalan bazı sürücülerin de, araçlarını yol kenarında terk edip bölgeden ayrıldıkları ortaya çıktı. Kar altında kalan bu araçlar da, yoldaki yoğunluğun azalmasının ardından çekilecek. Tek şeridi açılan yoldaki çalışmaların da aralıksız olarak sürdüğü gözlendi.

Bu arada yolda kuyrukta bekleyen sürücülerden Sedat Turgut, "Bu devirde nasıl olur? Yollar yapılıyor ama üzerine yağan karı açamıyorsun. Böyle olur mu? İnsanlar günlerdir buralarda mahsur kaldı" dedi. Menderes Açar ise "Yıllardır araç kullanıyorum. Bir metre kar yağan yerler var. Oralarda hiçbir şey olmuyor ama burada bu kadar kar yağdı hayat durdu. Bunun önlemleri alınamaz mıydı? Ben yolda bekledim, geri döndüm. Şimdi aynı yolu tekrar gidiyorum. Bu nasıl olur neyin kafası anlamadım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!