Noyan Özkan'a son görev

Güncelleme Tarihi:

Noyan Özkana son görev
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 00:00

Urla'da sabah yürüyüşü sırasında düşüp ölen Baro Eski Başkanlarından Noyan Özkan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Cüppesi, karanfiller ve çok sayıda meslektaşının katılımıyla uğurlanan Özkan'ın acılı eşi Beynun Özkan, “Onu ben kutup yıldızı gibi gördüm. Yönünü bilmeyen, ne yapacağını şaşıran, karar veremeyenin Noyan'a bakması yeterliydi. Çok özleyeceğiz” diye konuştu.

Noyan Özkana son görev

2000-2002 yılında İzmir Barosu Başkanlığı yapan, Noyan Özkan, önceki gün, sabah sporu için Urla İskele Mahallesi'nde yürüyüşe çıkmıştı. 2175 sokağa geldiğinde, tansiyon hastalığı bulunan Özkan, birden yere düştü. Avukat Özkan, düştüğü yerin yakınında evi olan bir kadına, cep telefonunu evde unuttuğunu, tansiyon hastası olduğunu ambulans çağırmasını istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulanstaki görevliler, Noyan Özkan'a müdahale etti. Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özkan, yaşamını yitirdi. Yapılan ilk incelemede, Noyan Özkan'ın kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. 1990'lı yıllarda İzmir Barosu bünyesinde 12 arkadaşıyla çevre hareketine öncülük yapan Özkan, Konak Meydanı'na Galleria yapılması, Kordon'un doldurularak 6 şeritli yol geçirilmesi, metronun viyadüklerle kent içinden geçirilmesi gibi projeler, altın madenleri, termik, nükleer santrallere karşı hukuk mücadelesi yürütmüş, birçoğunu engellemişti. Ani ölümüyle çok sevildiği hukuk camiasını yasa boğan, 60 yaşındaki Özkan için, bugün, Alsancak Semti'ndeki İzmir Barosu Binası önünde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Noyan Özkana son görev

“ÇOK ÖZLEYECEĞİZ”
Törene, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Özkan'ın ailesi ile çok sayıda meslektaşı katıldı.

Noyan Özkana son görev

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde, Özkan'ın naaşının üzerine cüppesiyle karanfiller de konuldu. Saygı duruşunun ardından konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, “Bize bıraktıklarının emanetçisi olacağız. Anısın daima yaşatacağız” dedi. Başkan Pekdaş, Özkan'ın başkanlık yaptığı dönemde görev yapan yönetim kurulu üyesi avukatların da yaptığı konuşmaların ardından söz alan ve gözyaşlarını tutamayan eşi Beynun Özkan, “Noyan ile bu sene 30'uncu evlilik yıldönümümüzü kutlayacaktık, ancak olmadı. O sadece hukuk insanı değil mazlumların da yanındaydı. Onu ben kutup yıldızı gibi gördüm. Yönünü bilmeyen, ne yapacağını şaşıran, karar veremeyenin Noyan'a bakması yeterliydi. Çok üzgünüm. Çok özleyeceğiz” diye konuştu. Törenin ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan Özkan'ın naaşı bir süre Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde alkışlar eşliğinde taşındı. Özkan, Alsancak Hocazade Camisi'nde öğlende kılınan cenaze  namazının ardından Urla İskele Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!