Ninenin isim savaşı

Güncelleme Tarihi:

Ninenin isim savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yaptırdığı okuldan adı silinince isyan eden Marmarisli 74 yaşındaki İnayet Nine, girişimlerinden sonuç alamayınca idare mahkemesine başvurdu.

MARMARİS'te servetini çocuklara ve eğitime adayan İnayet Coşkun Kodak, 13 yıl önce İçmeler Beldesi'nde yedi derslikli ortaokul ve bir lojman yaptırdı, bilgisayarından telefonuna dayayıp döşedi.

AYNI yerde 1994'te işadamı Kamil Acarer de 12 derslikli ilköğretim okulu yaptırdı. 8 yıllık kesintisiz eğitim başlayınca 2 okul birleştirildi, Acarer'in adı verildi. Yaşlı kadının adı ise sadece yaptırdığı binada, ‘‘İnayet Coşkun Kodak Derslikleri’’ olarak kaldı.

Yanıt alamayınca, mahkemeye başvurdu

OKULDAN adının silinmesini hazmedemeyen Kodak, kaymakamlığa, valiliğe, bakanlıklara, başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına dilekçelerle başvurdu. Yanıt alamayan Kodak, bunun üzerine Aydın İdare Mahkemesi'ne başvurup, okula kendi adının da yazdırılmasını istedi.

Plaketler almıştı

YAŞLI kadın kurduğu İnayet Coşkun Kodak Vakfı aracılığıyla, üç dükkanının geliriyle okulunun ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiğini belirterek, ‘‘Eski cumhurbaşkanları Kenan Evren ve Süleyman Demirel onur plaketleri verdi. Onların verdiği onuru başkaları aldı’’ diye yakındı.

HAYIRSEVER

Vasiyetim değişecek

İÇMELER'de yaptırdığı okulun açılış kurdelesini şimdiki Muğla Valisi, dönemin Marmaris Kaymakamı Lütfi Yiğenoğlu'nun kestiğini belirten İnayet Nine, ‘‘Okuluma Kamil Acarer ile benim de adımın verilmesini istedim. Lütfi Yiğenoğlu vali olunca umutlandım. Ona başvurdum. Sonuç çıkmadı. Kendimi okul avlusunda yakmayı düşündüm. Marmaris'teki evim ve arazim, İstanbul Halkalı'daki 2 dairemle Suadiye'deki dairemin, ben öldükten sonra okula bağışlanması için vasiyet hazırlamıştım. Ancak okuluma adım verilmezse bu bağışı Mehmetçik Vakfı'na yapacağım. Hukuk savaşını sonuna kadar sürdüreceğim’’ dedi.

VALİ YİĞENOĞLU

Anlaşmak mümkün değil

ARACI olup konuyu tatlıya bağlamak için turizmci Kamil Acarer ile görüştüğünü belirten Vali Lütfi Yiğenoğlu, ‘‘Okulun isminin değişmesine Kamil Bey karşı çıkıyor. Böyle bir değişiklik istemiyor. İlk ve ortaokul ayrıyken sorun yoktu. Birleşince Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oluşturulan komisyon böyle karar almış, zamanın valisi imzalamış. O zaman bu konu dikkate alınsaydı sıkıntı yaşanmazdı. Olayı karşılıklı çözemeyecekler. Bu durumda kararı mahkeme verecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!