Nejat İşler'in başkanlığını yaptığı futbol okulu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Nejat İşlerin başkanlığını yaptığı futbol okulu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 01:31

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, iki ay önce Gümüşlükspor Kulübü Başkanlığı’na seçilen sanatçı Nejat İşler, 140 çocuğun eğitim alacağı futbol okulunun açılışını yaptı, İşler’e Fenerbahçe eski direktörü Aykut Kocaman ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon’da destek verdi. İşler, "Bugün bir hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonra Bodrum’da yaşayacağım, İstanbul’a sadece iş için giderim ama benim için artık diziler geride kaldı’ dedi.

Haberin Devamı

Bodrum’a bağlı Gümüşlük Mahallesi’ndeki Gümüşlükspor Kulübü’ne iki ay önce kulüp başkanı seçilen sanatçı Nejat İşler bugün 6-12 yaşları arasındaki 140 çocuğun eğitim göreceği futbol okulunun açılışını Gümüşlükspor futbol sahasında yaptı. Fenerbahçe Kulübü eski teknik direktörü Aykut Kocaman ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon ve 200’e yakın velinin de katıldığı futbol okulunun açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Nejat İşlerin başkanlığını yaptığı futbol okulu açıldı

Teknik direktör Kemal Serçe’nin yönetiminde 5 antrenör ile çalışmalara başlayan okulun açılış konuşmasını yapan İşler, "Uzun yıllardır hayalini kurduğum spor okulu bugün gerçeğe dönüştü çok mutluyum. Başkanlığını yaptığım kulüpte küçük sporculara sadece futbol okulunda değil önümüzdeki aylarda basketbol, masa tenisi başta olmak üzere diğer spor okullarını da açarak temel spor eğitimi verdiğimiz sporcu sayısını arttıracağız. Açtığımız bu okullarra önümüzdeki yıllarda oluşacak sportif başarıları tesadüflere değil kuracağımız sistem ile istikrarlı bir hale getirerek kulübümüzün amatör kümeden bölgesel amatör lige çıkmayı hedefliyoruz ancak hedefimizde asla profesyonellik yok, amatör ruhla spor yapan sporcu sayısını arttırmak ve başarıyı bu şekilde elde etmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"AMATÖR MAÇLARDA AMBULANS BİLE BULAMIYORUZ"

İşler, amatör sporların yaşadığı sıkıntılar içerisinde belediye ve esnafın desteği ile Gümüşlükspor’u önemli bir seviyeye çıkardıklarını belirterek, "Sanat ve spor eğitimi eksik olan bir ülkede birçok şey düzgün yürümüyor, amatör sporlara olan ilgi ve destek ise yok denilecek kadar az. Örneği bu yıl amatör maçlara ambulans bile gelmedi, gelmediği içinde iki gencimiz sahalarda öldü. Bu nedenle burada futbol okulundan çok burada çocuklarımızı sporun yanında sosyal eğitimler, psikolojik eğitim, kültür çalışmaları, önemli spor adamlarının vereceği derslerle bir akademi gibi faaliyet göstereceğiz; buradan yetiştireceğimiz geleceğin sporcuları ile hepimiz gurur duyacağız" dedi.

Haberin Devamı

"1000 ÇOCUĞA SPOR YAPTIRIYORUZ"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Dünya barış toplumu gibi yaşayan bir kent olan Bodrum’da sanattan spora birçok alanda binlerce sporcumuz belediyelerimizin etkinliği ile bu eğitimleri almakta kötü alışkanlıklardan uzak durmaktadır. Bu nedenle yelkenden futbola kadar birçok spor branşında dünya çapında sporcu yetiştirmeyi başardık. Sporu yarımadanın her mahallesine yapacağımız tesislerle daha çok geniş kitlelere yaymayı sürdüreceğiz. Şu anda Bodrum’da çocuklarımız yaz spor okullarında farklı branşlarda spor eğitimi alıyor" diye konuştu.

Nejat İşler futbol okulunun açılışını yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşler yaşamını bundan sonra Bodrum’da sürdüreceğini belirterek, "Şu anda menejerim aracılığı ile birçok dizi ve film teklifi geliyor ama artık ben bölüm bölüm olan dizilerde oynamayacağım. İstanbul’a gidersem de sadece iş için giderim. İyi bir teklif gelirse ki olabilir değerlendiririm, ama artık kesinlikle dizilerde oynamam, bu sanat alanında 25 yılımı geçirdim. Türkiye’de dizilerde oynama dönemi bana göre kapandı" dedi.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE’DE FUTBOLUN ALT YAPISI YETERLİ DEĞİL"

Basın mensuplarının alt yapı ile ilgili sorularını yanıtlayan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise "Türkiye’de elbette futbolun alt yapısında miniklere verilen önem kesinlikle yeterli değil. Bu nedene bu zor şartlarda bugün bu okulu açan 140 çocuğa eğitim veren Nejat’ı kesinlikle kutlamak gerek. Hem cesaret isteyen hem de spor adına örnek bir davranış. Nejat burada bir zoru başarmış. Unutmamalı ki alt yapıya önem veren tüm ülkeler başarıyı yakalamış durumda" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!