Nefeslerini dünya barışı için tuttular

Güncelleme Tarihi:

Nefeslerini dünya barışı için tuttular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 01:26

SERBEST dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Çanakkale Şehitler Abidesi’nin alt kısmındaki Morto Koyu’nda Avustralyalı ve Yeni Zelandalı sporcularla dalış yaparak su altından barış mesajı verdi.

Haberin Devamı

Profesyonel serbest dalgıç, serbest dalış eğitmeni, beslenme ve diyet uzmanı Şahika Ercümen, Morto Koyu’nda Avustralyalı ve Yeni Zelandalı sporcularla dalış yaptı. 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası madalya, özel ödül ve kupa kucaklayan; üç resmi dünya rekoru sahibi Şahika Ercümen, su altında Türkçe ve İngilizce üzerinde ’Barış’ yazılı pankart açarak dünyaya barış mesajı verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçlarının da desteği ile gerçekleşen etkinliği, sualtı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan görüntüledi.

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümünde anlamlı bir dalış gerçekleştirdiğini söyleyen Çanakkaleli sporcu Şahika Ercümen, "Su altından dünyaya barış mesajı verdik. Bundan dolayı mutluyum" dedi. Şahika Ercümen, yaz aylarında yapacağı denemeyle kendisine ait 91 metrelik dünya rekorunu 100 metreye çıkarmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!