Nakliyecileri Şimşek sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Nakliyecileri Şimşek sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

İzmir’de Kordon Vergi Dairesi ile KDV sorunu yüzünden mahkemelik olan 150’ye yakın uluslararası nakliyecinin sorunu çözüldü.

Haberin Devamı

İZMİR’de Kordon Vergi Dairesi ile mahkemelik olan 150’ye yakın uluslararası nakliyecinin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in şehre ziyareti sırasında gerçekleştirdiği mini zirve bir hafta içinde meyvesini verdi, sorun çözüldü. Geçtiğimiz hafta İzmir ziyaretinde İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Metin Akdurak, Martı Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Kurşun ve İTO Mali Danışmanı İzmir Vergi Dairesi eski Başkanı Mustafa Bulut ile bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten iyi haber geldi. Kordon Vergi Dairesi yaşanan KDV sorununun çözümü için söz veren Bakan Şimşek talimatıyla yayınlanan Katma Değer Vergisi Sirküleri nakliyeciler tarafından sevinçle karşılandı.

Artık belge istenmeyecek

İzmirli nakliyecilerin talebinin ardından KDV sirküleri “taşımacılık istisnası bölümü” başlığı ile yeniden düzenlenirken, İzmir’de Kordon Vergi Dairesi mükellefi olan 150 taşımacılık firmasının da artık geriye dönük olarak vergi incelemesi yükünden kurtulmuş oldu. Bundan sonra vergi daireleri KDV iadesi işlemleri için firmalardan sıkıntı yaratan manifesto belgesi istemeyecek, beyannameler yeterli sayılacak. Böylece taşımacılık firmalarının bürokratik yükü azalırken, artık taşımacılık firmaları KDV sorunu yüzünden yaşadıkları sıkıntıları atlatacak.

Haberin Devamı

İTO Meclis Üyesi Metin Akdurak, Bakan Şimşek’in girişimleri ile büyük bir yükten kurtulduklarını kaydetti. Sorunun çözümü için uzun süredir uğraştıklarını anlatan Akdurak, “Cezalar başladığı andan itibaren yangına tutulmuş hale geldik. Arkadaşlarımız astronomik cezalar aldı. Birçok arkadaşımız olayı yargıya taşıdı. Bir yorum farkı yüzünden işimize yapamaz olduk. 3 kez Ankara’ya gittik. Sonunda Şimşek ile yaptığımız görüşmenin ardından çok kısa süre içinde çözüm geldi. Çok mutluyuz. Artık işlerimize konsantre olabileceğiz” dedi.

İTO Meclis Üyesi Cemal Elmasoğlu da kanayan bir yaraya nihayet Maliye Bakanı Şimşek sayesinde çözüm bulunduğunu dile getirdi, yetkililere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!