‘Nah çıktı’ mesajına 8 yıl hapis isteniyor

Güncelleme Tarihi:

‘Nah çıktı’ mesajına 8 yıl hapis isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 00:00

Bornova’da geçen 11 Kasım’da bir marketten cep telefonu için para kartı alan Seval Ulusoy, eve gittiğinde yükleme yapmak için şifre bölümünü kazıdı, “Nah çıktı” diye bir mesaj çıktı.

Haberin Devamı

Cep telefonu operatörünün müşteri hizmetleri yetkilisine başvuran Ulusoy, böyle bir uygulamanın olanaksız olduğu yanıtı üzerine kartı aldığı markete gitti. Dolandırıcıların kart üzerinde oynama yapmış olabileceği yanıtı alan Ulusoy’un ihbarı üzerine harekete geçen polis, market sahibi M.K., para yükleme kartlarını seyyar olarak kendisine satan Y.E. ve kartları satın aldığını söylediği F.A.’yı gözaltına aldı. İfadelerinde, kartlarda oynamadıklarını, böyle bir olayı kimin yaptığını bilmediklerini ileri süren zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Resmen dalga geçtiler

Olayın ardından Ulusoy, “İnsanla resmen dalga geçmişler. Hem parasını alıyorlar, hem de bu kişilerin kendilerini çok kötü hissetmesi için böyle bir mesaj bırakıyorlar. Bu zanlıların bulunmasını istiyorum” diye  tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Savcı omuyla ilgili iddianamesini hazırladı, M.K., Y.E. ile F.A. hakkında “dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” suçlarından toplam 8’er yıl hapis istemiyle dava açtı. Sanıkların önümüzdeki günlerde İzmir 25’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkacakları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!