Mutlu öğretmen öğrenci ve veli

Güncelleme Tarihi:

Mutlu öğretmen öğrenci ve veli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:18

ORİON Eğitim Vakfı’na bağlı Özel Piri Reis Güzelbahçe ve Karşıyaka Okulları yeni eğitim, öğretim yılına coşkuyla başladı.

Haberin Devamı

Orion Vakfı’nın kuruluşunda ve okul binaların yapımında önemli misyonlar üstlenen Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, görevi üç ay önce devraldıklarını ve kurumsallaşmaya gayret etiklerini belirterek, Piri Reis Okulları’nın felsefesinin sadece Fransız dilini öğretmek değil, bir yaşam tarzı olan Fransız kültürünü almış dünya ile entegre bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Arkas, “Bunu öğretmenlerimize vakit bırakarak yapabiliriz. Aktiviteyle çocuklara o yaşam alışkanlığını verebilmeleri için yüklerini biraz azaltalım istedik ve öğretmen sayımızı artırdık. Bu yıl 12’si Fransız olmak üzere 32 yeni öğretmen kadromuza dahil oldu” dedi.

Tatilde yenilendi

Yaz tatili süresi içinde hızla spor alanları ile birlikte sanatsal ve sosyal aktivite alanlarının yeniden düzenlendiğini ve fiziki koşullarının daha da iyileştirildiğini anlatan Arkas, okulun bilgi işlem altyapısının da tamamen yenilenerek daha çok öğrencinin yararlabileceği ve daha hızlı internet kullanabileceği hale getirildiğini ekledi. Mutlu öğretmenlerin mutlu öğrenci, mutlu öğrencinin de mutlu veli yarattığını ifade eden Arkas, “Fransızca öğrenince Latin dillerine yakınlaşıyorsunuz, İtalyanca ve İspanyolca aynı köktür. Ayrıca bütün batı Afrika’da Fransızca konuşulur. Bu nedenle geriye değil ileriye bakmak ve çocuğumuzu yarının koşullarına hazırlamak lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!