Mövenpick’ten 60. yıla özel lezzet festivali

Güncelleme Tarihi:

Mövenpick’ten 60. yıla özel lezzet festivali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2008 00:00

Mövenpick Hotels & Resorts, 60. yıldönümü şerefine, dünyadaki tüm otellerinde düzenlenecek Lezzet Festivali’nde 60 yıllık gastronomi tecrübesinden derlediği en popüler ve klasik lezzetlerden oluşan mönüyü misafirlerine sunacak.

DÜNYACA ünlü oteller zinciri Mövenpick, 60. yılını kutluyor. Mövenpick’in kurucusu Ueli Prager’in 1948 yılında İsviçre’nin Zürih şehrinde ilk Mövenpick Restoran’ı açarak Mövenpick markasının temelini attığını belirten İzmir Genel Müdürü Alain Rigazzi, "Bugün, Mövenpick Hotels & Resorts, hizmette olan ve yapım aşaması devam eden 90 oteli ile Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya’da özgün hizmet anlayışıyla yoluna başarı ile devam ediyor. 14 - 30 Kasım’da Mövenpick Hotel İzmir, 7-16 Kasım ’Mövenpick Resort Bodrum ve 3 - 30 Kasım’da ise Mövenpick Hotel İstanbul’da düzenlenecek olan lezzet festivallerinde konuklar, modern bir yaklaşım ile hazırlanan, ancak markanın 60 yıllık geçmişindeki tecrübelerini yansıtan klasikleşmiş lezzetleri ile buluşma imkanını bulacaklar. 60. yıl şerefine hazırlanan mönüdeki favoriler arasında tartar, somon füme, rösti, ’Zürcher Geschnetzeltes’ ve ’Riz Casimir’ bulunuyor. Bu eşsiz lezzet deneyimi, içinde hiçbir katkı maddesi içermeden yüzde 100 doğal malzemelerle hazırlanan Mövenpick dondurması, elmalı pasta ve gurme Mövenpick kahvesi ile son buluyor" dedi.

6 ay oldu

Mövenpick Hotels İzmir’in altı ayı geride bıraktığını da dikkat çeken Rigazzi, "Çok büyük bir mutlulukla söylüyorum. Yaklaşık altı ayda Mövenpick kalitesini ortaya koyduk. Bu markamız için çok önemli. Çatıya da bir bar yapıyoruz. Projemiz devam ediyor. Yılbaşından önce bunu hizmete açacağız. Dünya üzerindeki 60 Mövenpick Hotel arasında yapılan müşteri anketleri sonucu Mövenpick Hotels ilk 10 arasında yer aldı. Çok büyük bir başarı. 2009’da İzmirlilere çikolata ve yemek derslerimiz de olacak" dedi.

İzmir Konağı’nda unutulmaz tatlar

FİRUZ ve Necla Özçekici’nin Alsancak’ta 1986 yılında catering ve yemek şirketi olarak kurdukları Firuz Gıda, Ege’nin unutulmaz lezzetlerini İzmir Konağı’nda sergiliyor. Pazar dışında her gün Ege mutfağının zeytinyağı ağırlıklı yemeklerini, meze çeşitlerini, günlük deniz ürünlerini ve dünya mutfaklarının seçkin tatlarını konuklarına sunan mutfak şefi Ümit Uçar ve ekibi, damak tadına önem verenlerin vazgeçemediği isimler oldu. Halkla İlişkiler Müdürü Tuğçe Özçekici, 25 personelle kaliteyi ön planda tutarak hizmet verdiklerini söyledi, "İzmir’deki birçok lüks restorana göre fiyatlarımız çok uygun. Kaliteli hizmet ve yemek için pahalı mönüler gerekmiyor. Amacımız müşterilerimize huzurlu bir ortam sağlamak" dedi.

Fırında hamsi mücveri

MALZEMELER:

1/2 kg hamsi

2-3 dilim ekmek

3 yumurta

Bir tutam maydanoz

Bir tutam dereotu

Tuz ve karabiber

İstenen ölçüde yağ

HAZIRLANIŞI:

Hamsilerin kılçıkları temizlenip yıkanır, sularının süzülmesi beklenir. Ekmek içleri ıslatılıp suyu sıkılır. Bir kabın içine yumurtalar, ekmek içi, ayıklanmış hamsiler, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve zeytinyağı konup karıştırılır. Hamsi yağlı bir balık olduğu için çok yağlamaya gerek yoktur. Yağlanmış bir borcama karışım yayılır, 180 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar, 20-30 dakika pişirilir.

The North Shield

Forum Aydın’da

Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

İNGİLİZ Pub zinciri The North Shield’in Türkiye’deki 17. şubesi, Forum Aydın Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yarattığı markalar ve franchise lisansı ile işlettiği kafe ve res- toranlarla yeme içme sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan Solerm Hospitality Group’un açtığı The North Shield Pub, Aydın’da ev atmosferinde eğlenmek isteyenlerin adresi olmayı hedefliyor. The North Shield Pub İşletme Müdürü Esma Özcan, "Mönümüzde Latin Amerika ve İtalyan mutfağının seçkin ve lezzetli örneklerine de yer veriyoruz" dedi.

Sushimi mönüsü 30 çeşidin üstünde

MURAT Alpiskender yönetiminde iki yıldır Alsancak Ordu Evi karşısında hizmet veren Sushimi, İzmir’in tek sushi barı olma özelliğini koruyor. California Roll, Ebi, Shake, Kappamaki gibi 30 çeşit zengin bir sushi mönüsüne sahip olan mekanda Çin mutfağının lezzetlerini da tatmak mümkün. Evlere paket servisi bulunan mekan öğle ve akşam yemeklerinde altarnatifler arayanlara hizmet sunuyor. Sushimi müdavimleri arasında Kemal Çolakoğlu, Ayşe Özgener, Nil Blanche, Tankut Karabacak ve sanat dünyasından şarkıcı Altay ve Alex de bulunuyor.

Kordon’a yeni soluk

Eray ARPAŞİN / İZMİR, (DHA)

BİRİNCİ Kordon’da 7 yıldır hizmet veren Peprose Cafe’nin işletmecisi Barbaros Günday, Kordon’a yeni bir mekan daha kazandırdı. İtalyan mutfağı ile dikkat çeken, krepten 7 çeşit makarnaya, 9 çeşit pizzadan 12 çeşit sıcak ve soğuk salataya zengin bir mönüye sahip olan Cantone, alışılmışın dışında dizaynı ve mimarisi ile de dikkat çekiyor. Sabah 09’dan gece 02’ye kadar hizmet verdiklerini söyleyen Günday, "Alkollü ve alkolsüz her türlü içecek servisimiz var. İsteyen birasını ya da 1987 yılının şarabını içerken, isteyen de çayını yudumlayabilir" dedi. İtalyanca’da "köşe" anlamına gelen Cantone, 150 kişiye hizmet imkanına sahip.

Aperatif Cafe’de Yunan mutfağı

İKİ kardeşin işletmeciliğini üstlendiği Aperatif Cafe, Karşıyaka’da Ankara İlköğretim Okulu karşısında hizmete açıldı. Yunan mutfağının yemeklerini İzmirliler’in beğenisine sunduklarını söyleyen Deniz ve Barış Çolak, "Yunan mutfağının vazgeçilmez pita ekmeğinden, çeşit çeşit yemeklere, köfte ve tavuk çeşitlerinden özgün salata çeşitlerine kadar çok geniş yelpazede hizmet veriyoruz" dedi. Deği- şik dekoru ile dikkat çeken Aperatif Cafe, 6 personeli ile aynı anda 70 kişiyi ağırlayabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!