Modanın patronu genç spor giyimde

Güncelleme Tarihi:

Modanın patronu genç spor giyimde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 00:00

Denim kumaş üzerine 30 yıldır yaptığı çalışmalardan sonra bu yıl Robe Blanche markasıyla gelinlik sektörüne giren Örünler Tekstil, faaliyet alanına bayan giyimini de ekledi.

Haberin Devamı

EGE Giyim Sanayicileri Derneği ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün’e ait Örünler Tekstil, üretim alanını genişletti. Yaklaşık 30 yıl ağırlıklı olarak denim kumaş alanında çalışan firma, yetişen ikinci nesille birlikte farklı işlere de yönelmeye başladı.

Kızı yürütecek

Bir süre önce “Robe Blanche” markasıyla gelinlik üretimiyle dikkati çeken firma, şimdi gelinliğin yanına “Poupee” markasıyla bayan giyimi de ekledi.  İş bölümü yaptıklarını söyleyen Nedim Örün, denim işini oğlu ve yeğeninin, gelinliği ise eşinin götürdüğünü belirterek, Poupee markasıyla 15-30 yaş arası bayan spor dış giyim işini Ekonomi Üniversitesi Moda Bölümü’nden mezun olduktan sonra Paris Marangoni Enstitüsü’nde bir yıl moda tasarım masteri yapan kızı Gülberk Örün’ün yürüteceğini aktardı.

Büyük ölçekli üretim

Haberin Devamı


Şu anda küçük ölçekli üretimler yaptıklarını kaydeden Örün, “Ağırlığımızı pazarlamaya vermiş durumdayız. Hedefimiz, orta ve büyük ölçekli üretimdeki karlılığı yakalamak” dedi.

OYUNCAK BEBEK

Fransızca ‘Oyuncak Bebek’ anlamına gelen “Poupee” markasını yaratan Gülberk Örün, hazırladığı ilk koleksiyonu İzmir’de bir kaç noktaya verdiğini belirterek, hedef kitlenin 15-30 özellikle üniversite öğrencileri olduğunu dile getirdi. Örün, “Renkli bir tarz olduğu için bu kıyafetleri giyenler kendilerini bir oyuncak bebek gibi hissedecek” dedi.

HEDEFİ BÜYÜK

Yurt içi pazarda 10-15 ilde satış noktası yaratmayı hedefleyen Gülberk Örün, yurt dışında bir kaç fuara katıldıklarını belirterek, “Olumlu geri dönüşler aldık. Hem iç, hem de yurt dışında bir marka olmayı hedefliyoruz” dedi. Bir fuarda görüştükleri Avrupa’nın önde gelen markalarından G-Star’ın koleksiyonu beğendiğini kaydeden Gülberk Örün, “Görüşme halindeyiz. Bir kaç numune gönderdim. Olumlu cevap aldığımız takdirde, onların markasıyla ama koleksiyon ve üretimini bizim yaptığımız bir işbirliği olacak” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!