Modanın anavatanında Türk rüzgarı estirdi

Güncelleme Tarihi:

Modanın anavatanında Türk rüzgarı estirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:16

FY Mobilya, İtalya’da düzenlenen Milano Fuarı’nda 400 firmayla görüştü, önemli bağlantı ve satışlar gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İZMİRLİ mobilya ve dekorasyon firması FY, İtalya’nın dünyaca ünlü moda merkezi Milano’da düzenlenen mobilya fuarında adeta gövde gösterisi yaptı. Üst segmentte yer alan firmaların bir araya geldiği etkinliğe 5 ayrı koleksiyonla katılan FY, 11’inci kez yer aldığı organizasyonda özgün tasarımlarıyla göz doldurdu.

Uluslararası katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirten FY Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi ve İhracat Müdürü Onur Yeşilyurt, mobilya modasının kalbinin attığı fuarda ‘Prima’, ‘Chrome’, ‘Wings’, ‘Milano’ ve ‘Smile’ koleksiyonlarını beğeniye sunduklarını söyledi. Yurtdışında İzmir ve Türkiye’nin adını duyurmaktan büyük gurur duyduklarını dile getiren Yeşilyurt, şöyle konuştu:

Dünyaya açılıyoruz

“FY bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Fuar bizim için çok verimli geçti. 400’e yakın kişi ve firmayla görüştük. Birçok iş anlaşması ve franchising talebiyle karşılaştık. Tasarım ve kaliteyi beraber sunduğumuz için yurt dışında da ilgi görüyoruz. Dünyada özgün ve kaliteli tasarım kabul gördüğü için yurt dışındaki tüm fuarlarda bu önemli farkın avantajını yaşıyoruz.”

Haberin Devamı

Yurt dışından gelen talebe yanıt vermek için yeni yatırımlar gerçekleştirerek mevcut üretim hattını genişlettiklerini ve yüzde 100 üretim artışı yakaladıklarını vurgulayan Onur Yeşilyurt, sözlerine şöyle devam etti: “Fuarda yaptığımız görüşmeler sonucunda Amerika, İtalya, Rusya, Ukrayna, Belçika, Katar, ve Dubai’ye yönelik satışlar gerçekleştirdik. Türk malları adına dünyada son 10 yılda pozitif gelişmeler yaşanıyor. Türkiye artık dünyada mobilya sektörünün önemli oyuncuları arasında değerlendiriliyor. Biz de yaşadığımız piyasa koşulları gereği hedef pazarı çeşitlendirmeyi ve dünyaya açılmayı seçtik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!