Mobilyacılara Avrupa yolu

Güncelleme Tarihi:

Mobilyacılara Avrupa yolu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 00:00

Alman Maliye Bakanı Freytag, Karabağlar mobilya sektörünün güçlenmesi ve yurtdışı bağlantılarının geliştirilmesi için işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün geçtiğimiz aylarda Almanya’ya yaptığı ziyaretin ardından, Hristiyan Demokrat Parti Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi David Erkalp ve beraberindeki heyetle İzmir’e gelen Alman Maliye Bakanı Dr. Freytag, ilçede çeşitli temaslarda bulundu.

Ekonomik gelişime katkı

Başkan Kürüm, kendisini ziyaret eden Almanya’nın Hamburg Eyaleti Maliye Bakanı Dr. Michael Freytag’a, Karabağlar’ı mobilya sektörüyle uluslararası alanda marka yapmayı hedeflediklerini anlattı. Kürüm, “Karabağlar, İzmir’in en büyük ilçesi olmasına rağmen en yoksul bölgesi. İlçemizi kalkındırmak için mobilyayı marka yapmak istiyoruz. Ayrıca özel sektörle işbirliği içinde, çırak ve kalfa yetiştireceğimiz okul ve mobilya meslek yüksekokulu açmayı planlıyoruz” dedi. Hristiyan Demokrat Parti Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Erkalp ve Bakan Freytag, Karabağlar Belediyesi ile ilçenin kentsel ve ekonomik gelişimine ilişkin projelerde birlikte çalışmaya ve destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ciddi iş bağlantıları

İlçenin kalkınmasını sağlayacak mobilya sektörünün de önemli potansiyele sahip olduğunu belirten Freytag, “Karabağlar mobilyasına Almanya’da ciddi talep olacaktır. Bizde mobilya üretimi yok. Mobilyaları yurtdışından alıyoruz, üstelik çok da pahalı. Sizinle ciddi iş bağlantıları kurulabilir” diye konuştu.

Tariş’te gözler genel kurulda

Haberin Devamı

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’ne bağlı 44 kooperatifin seçimli olağan genel kurul maratonu bitti.Geçtiğimiz ağustos ayında yapılan olağanüstü genel kurulla Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin başkanı olan Beliğ Azbazdar, Söke Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’nde rakibi Mehmet Koyuncu’ya karşı açık ara fark atarak seçilmeyi başardı. Azbazdar’ın 2010 Ocak’ta yapılacak olağan genel kuruldaki listesinin dışında, yönetime talip olan başka kooperatif başkanının şimdilik olmadığı öğrenilirken, eski Birlik Başkanı Basri Özçoban delegeliğe aday olmadı, oy kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!