Miras kavgası

Güncelleme Tarihi:

Miras kavgası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:00

İzmir’de eğitimin duayeni Bahattin Tatış’ın, geçen yıl 89 yaşında vefatından sonra iki oğlu miras yüzünden karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu Bahattin Tatış’ın büyük oğlu Yavuz Tatış, 200 milyon TL’yi bulduğu belirtilen miras yüzünden kardeşi Oğuz Tatış’a dava açtı. Ağabey Tatış’ın talebi üzerine mahkeme, gayrimenkuller ile şirketlerin hisselerine tedbir kararı verdi.

Dava açmak son çare

Baba Bahattin Tatış’ın 2006’da noter huzurunda hazırladığı vasiyetnameye itiraz ederek mahkemeye başvuran Yavuz Tatış, avukatı Özcan Türkoğlu aracılığıyla açtığı üç ayrı davada, miras olarak kendisine verilen payın kasıtlı olarak küçültüldüğünü, nakit ve gayrimenkullerin ise miras dışında tutulduğunu iddia etti. Hukuk kuralları içinde, mirası iki oğul olarak yarı yarışa paylaşmaları gerekirken, yeğenlerinin ve kendi oğlunun da dahil edilerek, kendi hakkının küçültüldüğünü iddia eden Yavuz Tatış, kardeşi Oğuz Tatış’la defalarca bu durumu görüştüğünü, son çare olarak dava açmak zorunda kaldığını öne sürdü. Babasının Türkiye’nin ve İzmir’in sayılı zenginlerinden olduğunu söyleyen Yavuz Tatış, babasının her zaman ihtiyaten bankada 1-2 milyon lira nakit tuttuğunu, ancak öldüğünde sadece 400 euro nakit çıkmasının bile vasiyetnameyi şaibeli kıldığını söyledi.

Üçüncü kişilere satılamaz

Haberin Devamı


Davaya avukatları aracılığıyla cevap veren Oğuz Tatış ve oğulları Yiğit ve Kağan Tatış, davadaki iddiaların asılsız olduğunu, davanın süre bitmeden “acaba daha fazla birşeyler alabilirmiyim” mantığıyla açıldığını iddia etti. Yargıç, Tatış ailesini karşı karşıya getiren miras davasını kabul edip, dava bitene kadar üçüncü şahıslara satışı olmaması için gayrimenkullere ve Türk Koleji de dahil bütün şirketlere tedbir konulmasına karar verdi. Veraset davasının açıldığı Sulh Hukuk Mahkemesi ise, ağabey Yavuz Tatış’in talebi üzerine Tatış ailesine ait bütün şirketlerdeki hisselere, üçüncü kişilere satılmaması için tedbir kararı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!