Minik Yılmaz olimpiyat şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Minik Yılmaz olimpiyat şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

Gaziemir’de Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi 10 yaşındaki Yılmaz Önkahraman, “Abalone” oyununun İstanbul’daki olimpiyat seçmelerinde başarılı olup, Türkiye’yi Romanya’da temsil etti.

Haberin Devamı

Gaziemir’de Mali Müşavir Murat Önkahraman ile Ziraat Mühendisi Ulya Önkahraman’ın tek çocuğu olan 10 yaşındaki Yılmaz, bir yandan Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da Gelişim Atölyesi Çocuk Yeteneklerini Geliştirme Merkezi’ndeki etkinliklere katıldı.
İki hafta eğitim almasına rağmen başarısı dikkat çeken Yılmaz, sadece özel okullardaki Mind Lab Metodları’na büyük ilgi duydu. Strateji odaklı “Abalone” oyununda rakip tanımayan Yılmaz, ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle İstanbul’daki olimpiyat seçmelerine katıldı.
Abalone dışında Koridor, Checkers ve Octi oyunlarının oynandığı İstanbul elemelerinde de başarılı olan Yılmaz, Romanya’daki Uluslararası Mind Lab Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etti. Türkiye’nin de dahil olduğu 9 ülkeden çocukların katıldığı olimpiyatlarda da sınır tanımayan Yılmaz Türkiye’ye birincilik madalyasını getirdi. Yaklaşık 6 yıldır düzenlenen, Brezilya, İtalya, Panama, İrlanda ve Macaristan gibi ülkelerin çocuklarının da katıldığı olimpiyatlarda küçük Yılmaz, büyük zaferiyle Türkiye’ye altın madalyayı ilk getiren oldu.
Hedefi yine aynı derece
Oğlunun başarısından büyük mutluluk duyan Ulya Önkahraman, “Eğitim ve azmi, dünya birinciliğini getirdi.Bu tür oyunlarla ilgili derslerin, dünyada olduğu gibi devlet okullarının da müfredatına girmesini istiyoruz” diye konuştu.
Altın madalyasını boynundan çıkarmayan, doktor olmayı hedefleyen Yılmaz ise, “İstanbul’da düzenlenecek olimpiyatlarda da aynı dereceyi almak istiyorum” dedi ? Turaç TOP / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı

Abalone nasıl oynanır
Altıgen bir tahta üzerine yerleştirilen 12’şer topla oynanırr. Amaç, belli kurallara göre hareket ettirilen topları itmek suretiyle rakibin 6 topunu tahtanın dışına atmak. Turnuvada en zor ve uzun süren oyun olan Abalone, tam bir konsantrasyon ve sabır gerektiriyor. Son top oyun dışı kalana kadar oyunda kimin kazanacağını söylemek zor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!