Minik Eren’e annesi ikinci kez hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

Minik Eren’e annesi ikinci kez hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 00:00

İzmir’de Ege Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir ameliyatla Manisalı 21 yaşındaki Hatice Sert’in karaciğerinin bir parçası 15 aylık bebeği Eren’e nakledildi.

Oğluna doğuştan safra yollarının gelişmemesine bağlı olarak karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 2.5 yıllık evli Hatice Sert, "Bebeğimiz henüz 3 aylıkken İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde safra yollarından bir ameliyat geçirdi. Ancak yapılan tüm tedavilere rağmen olumlu sonuç alınamayınca doktorlarımız bebeğimizin iyileşmesi için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler ve bizi Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirdiler" dedi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde organ nakli için gerekli hazırlıkların yapıldığını, kurtulması için tek çözümün bu olduğunu öğrenince hiç düşünmeden gönüllü olup, testleri yaptırdığını dile getiren Hatice Sert, "Allah’a şükür sonuçlar olumlu çıktı ve nakil yapıldı.

Yavrum iyileşsin

Şimdi tek isteğim yavrumun bir an önce iyileşerek, yaşıtları gibi sağlıklı bir bebek olarak yaşamına devam etmesi" diye konuştu. Nakli Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi’den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!