Mimarlar Kocaoğlu’na destek

Güncelleme Tarihi:

Mimarlar Kocaoğlu’na destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 21:40

MİMARLAR Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Karşıyaka’daki statla ilgili destek verdi, “Kentin spor alanlarının satılarak, plan değişiklikleriyle rant tesisine dönüştürülmesi yasal değildir.

Haberin Devamı

Başta TOKİ olmak üzere tüm kurum ve kişiler İzmir kent planlarına, kamu yararına saygılı olmak zorundadır. Büyükşehir Belediyesi’nin tutumu doğrudur, yasal olandır. Destekliyoruz” dedi.

Topal, yazılı açıklamasında Mavişehir’in arkasında Dudayev Bulvarı ile Anadolu Caddesi arasında bulunan ve spor alanı olarak belirlenmiş yaklaşık 10 hektar büyüklüğünde bir alanın, imar planı değiştirilerek rant amacıyla yapılaşmaya açılmaya çalışıldığını öne sürdü, şu görüşü savuundu:
“İmar kanununa aykırı olarak bir dere yatağının üstü kapatılıyor, bir derenin de yatağı değiştiriliyor, sel felaketlerine davetiye çıkarılıyor. Büyük arazi rantları yaratılırken topluma da ‘Stat’ aldatmacası sunuluyor. Stat yapılacaksa, planlarda Örnekköy’de ayrılan spor alanında yapılmalıdır. Kentin nazım planları, planlama ilkelerine ve şehircilik bilimine aykırı olarak değiştirilmek isteniyor. Planlama çalışmalarında derelerin üstü kapatılamaz, derenin yatağı değiştirilemez. Siz kapatsanız da, yatağını değiştirseniz de, bir gün gelir doğa bedelini herkese ödetir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!