Milas’ta köpek katliamı isyanı

Güncelleme Tarihi:

Milas’ta köpek katliamı isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 21:29

MUĞLA’nın Milas İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde yaklaşık 10 köpek zehirlenerek öldürüldü. 20 hayvansever, belediyeye dilekçe verip sorumluların bulunmasını istedi. Dilekçede, "Köpeklerimizin neden öldürüldüğünü öğrenmek istiyoruz. Yapılan zehirlemeler sonucunda hepimizin psikolojisi bozuldu. Vahşetin nedenini öğrenmek istiyoruz" denildi.

Belediye önünde bir açıklama yapan Muğla Valiliği Yerel Koruma Görevlisi Ressam Mediha Tekin, aralarında 14- 15 yaşında sahipliler de bulunan köpeklerin çok etkili zehirlerle öldürüldüğünü, ikisinin ise son anda veterinere yetiştirilip hayata döndürüldüğünü söyledi. 16 Temmuz’da yaşanan zehirleme olayından bir gün önce Ören Belediyesi’nin, "Köpekler çevreyi rahatsız ediyormuş. Başıboş dolaşmasınlar, sahipleri köpeklerine sahip çıksın aksi taktirde ceza uygulaması yapılacak" anonsları yaptığı iddia eden Tekin, "Katliamın ortaya çıktığı akşam birileri ’Belediyede görevliyiz’ diyerek köpek ölülerini ve can çekişenleri toplamaya başlamış. Çevre sakinleri ve esnaftan tepki gelince de ’Bunları barınağa götürüyoruz, bazılarını da yiyecek olan yerlere bırakacağız’ demişler. Ancak bu köpeklerin sayılarının ne olduğunu ve akıbetlerini bilmiyoruz. Ören’de yaşanan bu hayvan katliamı bir an önce durdurulsun, sorumluları bulunsun" diye konuştu.

Annemin köpeği de zehirlendi

Başkan Kazım Turan ise belediyeyi savunarak şunları söyledi; "Son dönemlerde beldemizde köpeklerin öldürüldüğünü görüyoruz. Benim annemin köpeğini de zehirlediler. Sürekli araştırma yaptırıyorum. Fakat henüz bir bulguya rastlayamadık. Daha önce beldemizde bulunan köpeklerin kısırlaştırılması yönünde çalışma yapıldı. Belediye olarak bu gönüllü vatandaşlara destek verdik. 7-8 yıl önce de böyle zehirlenme olayları olmuştu. Geçen perşembe günü Zabıta Müdürlüğü birimimize konunun araştırılması yönünde yazı yazıldı. Fakat bazı vatandaşlarımız sanki belediye zehirliyormuş gibi suçlamalarda bulunuyor. Bunun ispatlanmasını istiyorum. Eğer zehirleme işlemi bizim çalışanlarımız tarafından yapılıyorsa ve eğer bunu ispatlayabilirlerse öncelikle en ağır cezayı ben vereceğim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!