MHP’nin anlayışı, muhalefete, muhalefet

Güncelleme Tarihi:

MHP’nin anlayışı, muhalefete, muhalefet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 14:30

CHP İl Başkanı Bedri Serter, MHP İl başkanı Necat Karataş’ın, partilerine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Serter, "MHP’nin İzmir’deki anlayışı, muhalefete, muhalefet" dedi.

Haberin Devamı

MHP İl Başkanı Necat Karataş, CHP’yi teröre yönelik değerlendirmeleri sırasında eleştirdi. Karataş’ın bu açıklamalarına ise, CHP İl Başkanı Bedri Serter, yazılı açıklamayla cevap verdi. Partilerine yalan, yanlış bilgilerle muhalefet yapıldığına yazılı açıklamasında yer veren Serter, "Yaklaşan genel seçimler öncesi, ülkenin bugün içine düştüğü terör belası başta olmak üzere, adı konmayan ekonomik kriz, kutuplaşma ve anti demokratik uygulamaların en büyük sorumlusu günümüzün iktidarıdır. Biz tüm çalışmalarımızda ülkenin geldiği ve bir an önce kurtulması gereken bu durumdan çıkış önerilerimizi, halkın tüm kesimlerinin desteğini alan ve diğer partiler tarafından kopyalanan seçim projelerimizi anlatmaya devam ediyoruz. Muhalefet partisinin yapması gereken iş, iktidarın yapmadıkları, yapamadıklarını anlatıp, halkın doğru bilgilendirilmesini sağlamak ve iktidarı halktan alacağı destekle kazanmaya çalışmaktır. Ancak üzülerek görüyoruz ki, MHP İzmir’de siyasete bakış açısı ’muhalefete muhalefet’ anlayışından ibaret. Üstelik bunu da partimizle ilgili yalan,yanlış bilgilerle yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

İZMİR’DEKİ MEVKİDAŞIM

İsmini yazmadığı Necat Karataş’ı, MHP’nin İzmir’deki mevkidaşımın olarak tanımlayan Bedri Serter, açıklamasında ayrıca, "CHP’yi hedef alan ve terör üzerinden yaptığı yalan - yanlış açıklamaları üzülerek öğrendim. Bizim terör örgütünü kınamadığımıza dair, traji komik ve şaşkınlık verici bir açıklama yapmasını anlamış değilim. Sayın MHP il başkanının gazete okumadığını, haberleri izlemediğini, gündemden haberdar olmadığını düşünmek dahi istemiyorum. Bir il başkanının ağzından çıkacaklara dikkat etmesi gerekmektedir. Hele ki, CHP’ye söz edecekse en azından biraz gündemden haberi olmalıdır. Sayın İl Başkanının bizlere ithafen sarf ettiği sözlere elbette ki cevap vermem çok saçma olur. Tüm İzmir ve Türkiye CHP’nin terör karşısındaki vakur ve güçlü duruşunu bilmektedir. Kendisi bu saate kadar bunu öğrenemediyse bu kendisinin eksikliğidir. Vatan topraklarının bütünlüğü, ülkenin birliği söz konusu olduğunda, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün partimizi kurduğu günden bu yana, hiç bir parti CHP kadar emek harcamamış, net duruş sergilememiştir. Ülkenin bölünmez bütünlüğünün, cumhuriyet rejiminin korunmasının en büyük sigortalarından birisi tarih boyunca CHP olmuştur, bundan sonrada CHP olacaktır. Son olarak şunu belirtmek isterim ki, terör saldırılarının artmasının ardından, terör olaylarının araştırılması için CHP tarafından verilen, meclisin toplanması önerisini, AKP ile birlikte reddeden parti MHP’dir. Bizim yolumuz bellidir. Terörden arındırılmış, Kalkınmanın ve huzurun sağlandığı, Önce Türkiye, Önce Birlik Önce İnsan felsefesinin hakim olduğu bir Türkiye kurmaktır. Bu yolda bize önümüze çıkarılacak engel ne olursa olsun, halkımızla birlikte o engelleri yıkmaya ve halkın iktidarını kurmaya kararlıyız" görüşlerine de yerverdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!