MHP’li Kılıç’tan işsizlik vurgusu

Güncelleme Tarihi:

MHP’li Kılıç’tan işsizlik vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 12:03

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, İzmir ekonomisinin artık ne ürün ne de istihdam üretebilir duruma geldiğini belirterek, genç işsizlik ve kobilere yönelik projelerin en hızlı şekilde yaşama geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir’de işsizliğin son on yıl içinde kronikleştiğini kaydeden Kılıç, en korkutucu oranların ise genç işsizlikte görüldüğüne dikkat çekti. "Kanayan İzmir ekonomisine neşter vurulmalı" diyen Senem Kılıç, İzmir’de her 4 gençten birinin işsiz olduğunu belirterek, "Nüfusa kıyaslandığında yaklaşık 300 bin genç sokaklarda işsiz geziyor" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Temmuz 2015 İşgücü İstatistikleri’ne dikkat çeken Kılıç, "Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Temmuz 2015 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 103 bin kişi artarak, 2 milyon 970 bin kişi olmuş durumda. İşsizlik oranı ise yüzde 9.8 seviyesinde gerçekleşti. 15 - 24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0.1 puanlık artış ile yüzde 18.3 olurken, 29 yaş altı işsizlerin İzmir’deki işsizlerle oranı ise yüzde 38.9. Bu rakam Türkiye’nin başka bir şehrinde yok" dedi.

İş bulma sıkıntısının, gençleri başka şehirlere ve ülke dışına gitmeye zorladığını vurgulayan Senem Kılıç, hem partisi hem de kendi adına genç işsizliğin çözümü için söz verdi. İş arayan gençlerle kobiler arasında köprü kurmanın önemine vurgu yapan Kılıç, inovatif fikirler üreten gençlerin projelerini hayata geçirebilmeleri için desteklenmelerinin şart olduğunu belirtti. İzmir’in, 150 bini aşan üniversite öğrencisi, üniversiteleri ve uluslararası arenada dünyanın her yerinden yabancı öğrenci ithal eden bir kent olmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Senem Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilgisayar mühendislerimizi, teknoloji mühendislerimizi İzmir’de tutmanın yollarını bulmalıyız. Pekçok teknoparkımız var. Kobilerin ise en büyük problemi kaynağa ulaşamama. Eğitime fırsat ayıramamış, küçük imkanlarla başlayıp yoğun çalışarak işletmesini büyütmüş. Desteklerle de ihracata açılmışlar. Ama bugün ikinci kuşağa, eğitimli kuşağa nasıl bir şirket bırakmaları gerektiğini bilmiyorlar. Çünkü y ve z kuşağı çabuk sıkılan, hızlı bir şekilde otoriter yapı içine giremeyen, kendi söylemlerini rahat söyleyecek, şirketiyle bütünleşen, teknoloji transferlerinin doğru yapılacağı geleceğe dönük vizyonu olan şirketler istiyor. Ama maalesef bugün iş dünyası teknolojiye yatırım yapmıyor. Hala kaçak lisanslı yazılımlar kullanıyor. Şirket içi girişimcilik ve inovasyonla yeni kuşağı ayakta tutabiliriz. Yeni bir sürecin başlatılması ve bu kuşağın o alana dahil edilmesi gerekiyor."

GENÇLERE ÇAĞRI

Milliyetçi Hareket Partisi olarak gençler adına politika üreten tek parti olduklarını savunan Kılıç, "Genç ve üretken bir nüfusuz. Ülkemizin geleceğinin gençler de olduğunu biliyoruz. Bu yüzden tüm gençleri ülkemizin geleceği olan MHP’de siyaset yapmaya ve ülkemizin sorunlarını beraber çözmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!