MHP'de liste şoku

Güncelleme Tarihi:

MHPde liste şoku
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 17:10

İZMİR’den 7 Haziran’da TBMM’ye 4 milletvekili gönderen MHP, iki bölgede de 3. sıradan aday gösterdiği kadınları bu kez 2. sıraya çekti. İzmir milletvekilleri Aslan Savaşan ve Murat Koç, 3. sıradan Meclis’e girme mücadelesi verecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı, sosyolog Neslihan Çelik ile yöneticilik, danışmanlık ve akademisyenlik yapan Senem Kılıç 2. sıraya yükseldi. MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, hedeflerinin iki bölgeden 4’er milletvekili olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

MHP İzmir milletvekili aday listesinde değişiklik yaptı. İki bölgede ilk sıralar yerini korudu. Oktay Vural, 1. bölgenin zirvesinden yeniden aday olurken AK Parti’nin seçim hükümetinde bakanlık teklif etmesi nedeniyle ’böyle bir teklifin yapılması cürretine’ tepki olarak, MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ahmet Kenan Tanrıkulu da 2. bölge 1. sıradan aday gösterildi.

MHP 7 Haziran’da 2. sıradan aday gösterdiği ve meclise gönderdiği Aslan Savaşan ve Murat Koç’u 3. sıraya kaydırdı. Doktor olan Savaşan, göçmen oylarında etkili olmuştu. Savaşan’ın yerine Senem Kılıç aday gösterildi. 7 Haziran’da seçim çalışmalarında günde yaklaşık bin seçmenle tokalaşan Kılıç, performansıyla dikkat çekmişti. Ülkü Ocakları’ndan gelen 37 yaşındaki Kılıç, İzmir’de ekonomi danışmanlığı yapıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi danışmanlığını yapan Çelik, sosyal antropoloji eğitimi aldı.

Haberin Devamı

’SAMİMİYETİM EN BÜYÜK GÜCÜM’

Senem Kılıç, MHP’nin iki bölgenin ikinci sıralarına kadın aday yerleştirilmesinin İzmir gibi pek çok dinamiği içinde bulunduran kent adına önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, "İddialı adaylardan biri olacağım. Sıramın farkındayım, elimden geleni yapacağım. Bu benim 3. sıradaki adaylara boynumun borcudur. Ne gerekiyorsa yapacağım. 7 Haziran’da samimiyetim en önemli gücümdü. Sıra ve bölge gözetmeksizin gözü kapalı hedefe kilitlendik. Ülkenin içindeki kaotik durumda partimizin sağduyulu duruşunu seçmene doğru anlatacağız. ’Haklı çıktık’ demeyeceğiz. Bu ateşin sönmesi ülkeye huzur ve refahın gelmesi için kendi kardeşlik ve barış dilimizi korumak istiyoruz. Silahla barış isteyen bir dil değil bu. Etnik köken, din, dil, ırk ayrımı yapmadan yapacaklarımızı anlatacağız. İddialı adaylardan biri olacağım. Sıramın farkındayım, elimden geleni yapacağım. Bu benim 3. sıradaki adaylara boynumun borcudur. Ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.

3. sıraya gerileyen Aslan Savaşan, "Benim açımdan bir sıkıntı yok. Partimiz kadın adayları öne çekti. Biz bu partide yılllardır davamızın peşindeyiz. Aynı hızla aynı şevkle çalışmalarımı devam edeceğim. Bizler bu dönem dördüncü sıraları bekliyoruz. Bizim açımızdan dert değil. Partim nerede görev verirse orada çalışırım" dedi.

Haberin Devamı

’SEÇMEN KADIN ADAY İSTEDİ ’

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, kadın adayların yetersizliği konusunda eleştiriler aldıklarını, yaptıkları kamuoyu yoklamalarında seçmenin kadın aday görmek istediğini tespit ettiklerini belirterek, "7 Haziran’da İzmir’de iki bölgeden ikişer milletvekili çıkarmıştık. Şimdi inşallah dörder vekil hedefliyoruz. Zaman zaman kadın adayların geride olduğuna ilişkin eleştiriler vardı. Değerlendirmeler yapıldı, kamuoyunda kadın milletvekili adaylarına yönelik olarak daha fazla talep geldi. Daha önce seçilmiş milletvekillerimizi de parlamentoya yeniden taşıyacak şekilde daha güçlü bir yapıyla gelme listesi bu" dedi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’de 1. sıradan 13. sıraya kadar her adayın partinin başarısına kilitlendiğini belirterek, "Türkiye’yi bulunduğu bu ortamdan, kaostan çekip çıkaracak tek parti MHP’dir. Tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bir bütün halinde İzmir’den MHP’nin tek başına iktidarına güç verecek desteği alacağız. Diğer siyasi partilerden daha fazla oy almak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

26 ADAYDAN 5’İ KADIN

MHP İzmir milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu:

1. Bölge

1. Oktay Vural
2. Senem Kılıç
3. Aslan Savaşan
4. Selahattin Şahin
5. Halit Dalgıç
6. Naci Düz
7. Fikri Atılbaz
8. Hüsnü Gürhan Seçkiner
9. Kutlay Önder
10. İsmail Kurt
11. Nimet Uygar
12. Suat Oğuz
13. İshak Gündüz

2. Bölge

1. Ahmet Kenan Tanrıkulu
2. Sueda Neslihan Çelik
3. Murat Koç
4. Yalçın Koçyiğit
5. Hatice Bölük
6 Ahmet Fatih Okuroğlu
7. Recep Akan
8. Taşkın Işık
9. İsmail Balkan
10. Rahime Dönmez
11. Serdar Mersin
12. Suavi Tuncay
13. Mustafa Çintaş

Denizli MHP’de ilk 2 sıra değişmedi

MHP Denizli’de 1 Kasım erken seçimleri adayları belli oldu. Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve Cafer Birtürk ilk iki sırada kendine yer bulurken, listeye beş yeni isim girdi.

Haberin Devamı

Geçen 7 Haziran seçimlerinde MHP’nin Denizli milletvekili adaylığı sıralamasında ilk sırada yer alan Emin Haluk Ayhan, partisinin tek vekili olarak meclise gitmişti. İkinci sırada yer alan Cafer Birtürk ise seçilememişti. 7 Haziran’da Denizli’de AK Parti ve CHP’nin üçer, MHP’de bir milletvekili çıkarmıştı. 7 Haziran seçimlerinde üçüncü sırada bulunan Ümit Bahtiyar, dördüncü sıra adayı İsmail Yarımca, beşinci sıra adayı Zafer Kaplan, altıncı sırada bulunan Mehmet Fevzi Yeniçeri ile yedinci sıra adayı Şule Türkaslan 1 Kasım seçimleri öncesi yedi kişilik listede yer almadı. Listeye Mehmet Uz, Mustafa Çırak, Halil Öztürk, Yurdahan Özhan ve Efe Şahin’in de yer aldığı yeni isimler girdi.

Haberin Devamı

Aydın MHP’de, Uzunırmak depremi

MHP Aydın’da, 1 Kasım’da tekrarlanacak seçimler için milletvekili adaylarında köklü değişiklikler yaptı. Dört dönemdir Aydın’dan MHP Milletvekili çekilen, 7 Haziran seçimlerinde de 1. sıradan kentin tek MHP’li vekili olarak TBMM’ye giden Ali Uzunırmak listede yer almadı.

MHP Genel Merkezi’nin 1 Kasım seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’na sunacağı listede, Aydın’da Deniz Depboylu, Mehmet Beliğ Azbazdar, Hilmi Bolatoğlu, Musa İlhan, Hüsniye Kozan, Ahmet Özhan ve Aydemir Durmuş milletvekili adayı olarak gösterildi. 7 Haziran seçimlerinde listede yer alan MHP’nin ağır topları Ali Uzunırmak, Hayri Güleç ve Fevzi Köse gibi isimler, listede kendilerine yer bulamadı.

Dört dönem MHP Aydın Milletvekili seçilen ve TBMM İdare Amirliği görevinde bulunan Ali Uzunırmak’ın listede olmaması dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası Meclis İdare Amiri görevini de Uzunırmak’tan almıştı. 7 Haziran’daki seçimlerde 5’inci sırada yer alan Deniz Depboylu bu defa listenin en başında yer alırken, ilk kez aday gösterilen Söke eski Belediye Başkanlarından, Tariş Pamuk Birliği eski Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar da listede ikinci sırada kendisine yer buldu. Bir önceki seçimde 6’ncı sırada yer alan Hilmi Bolatoğlu 3’üncü sırada tekrar aday gösterilirken, listedeki beş aday ilk kez şans buldu.

Depboylu: Sıranın bir önemi yok

MHP Nazilli İlçe Teşkilatı yönetiminde 3 yıl görev alan ardından da 30 Nisan 2014’teki yerel seçimlerde de partisinden Nazilli Belediye Meclisi üyesi seçilen Deniz Depboylu, birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmesiyle ilgili olarak, sıralamanın bir önemi olmadığını söyledi.

Daha önce psikolojik danışman olarak 20 yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yaptıktan sonra istifa edip kendi aile danışmanlığı merkezini açıp, siyasete atılan, iki çocuk annesi Depboylu, "Vatanımız ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Hangi sırada olduğumuzun bir önemi yok. Bundan önce nasıl çalışıyorsak aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız" dedi.

Uzunırmak: Ömrüm bu çizgide devam edecek

7 Haziran’da listenin ilk sırasında yer alan ve milletvekili seçilen Ali Uzunırmak, ömrünün sonuna kadar Türk Milliyetçisi olacağını belirterek, "Ben fikir ve düşünce adamıyım. Fikirlerimin ve düşüncelerimin de takipçisiyim. Hayırlısı olsun. Hayat devam ediyor. İnsan yaşamı boyunca iki soru ile anılır. Doğduğunda 'Adını ne koydunuz’ derler. Bizim adımız da Türk Milliyetçisi, ülkücü. Ölünce de 'Nasıl tanırdınız’ diye sorarlar. İnanıyordum ki benim arkamdan 'Samimi bir Türk Milliyetçisiydi’ derler. Ömrüm bu çizgide devam edecek" diye konuştu.

Manisa MHP’de liste depremi

MHP’nin Manisa’da, 1 Kasım’daki seçim için milletvekili adayı 9 ismi belli olurken; geçen seçimde ikinci sıradan seçilen eski Baro Başkanı ve yeni transfer Zeynel Balkız’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi liste dışı kaldı.

MHP Manisa’da, 7 Haziran seçimlerinde ikinci sıradan milletvekili seçilen ve Soma olaylarında adını duyuran Zeynel Balkız ile üçüncü sırada adayı Hasan Eryılmaz’ın da aralarında bulunduğu beş ismin değişmesi şaşkınlık yarattı. 7 Haziran seçimlerine katılan ancak yeni listede bulunmayan Yaşar Coşkun, Cem Çöllü ve Galip Karagözler’in bu seçimde aday olmadığı kaydedildi.

MHP’nin 1 Kasım erken seçim için hazırladığı listede; birinci sırada mevcut Milletvekili olan Maliyeci kökenli Erkan Akçay, ikinci sıra Avukat Osman Oktay, üçüncü sıra Tıp Dr. Mehmet Memiş, dördüncü sıra İnşaat Mühendisi Engin Kabadağ, beşinci sıra Demirci eski Belediye Başkanı Bihsan Temel, altıncı sıra Bürokrat Cemal Murat Erim, yedinci sıra Avukat Mustafa Uncu, sekizinci sıra eğitimci Seval Başkesen ve dokuzuncu sırada iş adamı Erkan Öztürk yer aldı.

Genel Merkezin Son Şeklini Verdiği Liste

MHP Manisa Milletvekili aday listesini değerlendiren MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, "Türkiye’nin şuan ki hali hiçbir vatan sevdalısının kabullenemeyeceği kadar yaralayıcı bir durumdadır. Bin yıllık kardeşlik hukuku hırpalandı. Kardeş kavgası çıkarmak maksadıyla iç ve dış odaklar birlikte çalışıyor. Bu sisi dağıtacak olan milletin demokrasiye inancı ve iradesidir. 7 Haziran seçimlerini beğenmeyen AKP zihniyeti önümüzdeki bu seçimde hak ettiği demokratik bedele ulaşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi 550 adayıyla, vatan ve millet için çarpan yürekle demokrasi arenasına çıkmıştır. Bu ekip her zorluğu göğüsleyecektir. Manisa’mız ve halkımızın, teşkilatlarımızın, bize inanların istekleri doğrultusunda, bize ilettikleri doğrultuda birlikte yapılan bir liste. Bu liste teşkilatımızın ve yan kuruluşlarımızın beraber hazırladığı, Genel Merkezimizce son şekli verilen bir listedir. Bu liste kıymetli Manisalı hemşerilerimizin beklentilerini karşılayacak ve büyük destek görecek, İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde Manisa’da MHP’yi birinci parti yapacaktır" dedi.

Balkız Basın Toplantısı Yapacak

Öte yandan; MHP Manisa milletvekili ve eski Baro Başkanı Zeynel Balkız, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Dokuz vekili meclise gönderen Manisa’da geçen seçimde AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 milletvekili çıkarmıştı.

Çanakale MHP’de ikinci sıraya kadın aday

MHP Çanakkale’de, geçen seçimde birinci sıradan aday gösterilen ve seçilen genç işadamı Kürşat Tuna, 1 Kasım için listedeki yerini korurken, ikinci sırada bu kez, kadın aday Hatice Korkmaz listede yer buldu.

Dört milletvekilini meclise gönderen Çanakkale’de; CHP iki, AK Parti bir ve MHP bir milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçimleri için MHP aday listesini hazırladı. Geçen seçimde sırasıyla Kürşat Tuna, Enver Koç, Serdar Can ve Günay Uçar’ı aday gösteren MHP; bu seçimde ilk isim hariç değişikliğe gitti. Enver Koç, Serdar Can ve Günay Uçar aday olmayınca; yeni isimler dahil edildi. Geçen seçimde milletvekili seçilen genç işadamı Kürşat Tuna tekrar birinci sıradan aday gösterildi. İkinci sıraya bu kez bir kadın aday lise mezunu işletmeci Hatice Korkmaz konuldu. Üçüncü sırada, daha önce İl Başkanlığı da yapan öğretmen Mustafa Doğan, son sıraya ise lise mezunu Mehmet Vehbi Tayyar dahil edildi.

Bu süreçte toplam 8 aday adayının başvuru yaptığını belirten MHP İl Başkanı İsmet Balkan, belirlenen 4 kişilik aday listesini değerlendirdi. İl yönetimi, ilçe başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşmeler yaparak belirledikleri listeyi Genel Merkeze sunduklarını ve sıralamanın da burada yapıldığını söyledi. Özellikle Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ikinci sıra adayının kadın olmasını istediğini ve Hatice Korkmaz’ın da bu şekilde listede yer aldığını belirten Balkan, "Milletvekili aday listemizde ikinci sırada bayan adayıyla sürpriz yaptık. Kendisi, Çan ilçemizde 3 dönem kadın kolları başkanlığı yapan Ticaret Borsası’nda kadın girişimciler için büyük mücadeleler veren örnek bir kişilik. İnanıyorum ki Kürşat Tuna ile birlikte kendisini de Ankara’ya göndereceğiz. Üçüncü sırada da çok değerli bir arkadaşımız, eski İl başkanımız Mustafa Doğan var. Yine son sırada nitelikli bir kardeşimiz Mehmet Vehbi Tayyar bulunuyor. Çok iyi bir aday listesiyle seçimlere gideceğiz" dedi.

Balıkesir MHP’de beklenen değişiklik

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 1 Kasım’daki erken genel seçim öncesi Balıkesir milletvekili aday listesi belli oldu. 7 Haziran'da listenin ilk iki sırasında yer alan ve milletvekili seçilen İsmail Ok ile Recep Çetin sıralamadaki yerlerini korudu.

İlk ikinin ismin listede aynı kaldığı MHP’de, sondaki 6 aday tümüyle değişti. Rafet Çetinel, Mehmet Duran, Adnan Çelebi, Mehmet Ağar, Tuncay Kılıç ve Kemal Girgin bu kez listede yer alamadı. Çetinel, Ağar, Girgin ve Kılıç’ın bu kez adaylık başvurusunda bulunmadığı öğrenildi.

MHP Genel Merkezi, daha önce Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı’nın da açıkladığı gibi bölgesel dağılımı dikkate aldı. Üçüncü sıraya Edremit Körfezi’nden yazılım uzmanı Bülent Başaran’ı, dördüncü sıraya Marmara bölgesinden işadamı Kamil Öztürk’ü getirdi. Başaran, Facebook hesabından yaptığı açıklamada," MHP 26’ncı dönem Balıkesir milletvekilliği aday listeleri açıklanmıştır. Öncelikle genel başkanımız Devlet Bahçeli’ye, tüm adaylarımıza ve camiamıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Aday adaylığı sürecinde desteklerini esirgemeyen büyüklerimize,il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, ocaklarımıza, tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

MHP İl Başkanı Argun Atıcı da, "Türkiye’nin, Balıkesir’in kalkınması, huzuru, refah düzeyinin yükselmesi için hizmete hazırız. 2 Kasım sabahı Türkiye MHP’nin iktidarı ile aydınlık bir güne başlayacaktır" diye konuştu.

MHP’nin 1 Kamıs’da seçim öncesi milletvekili listesi şu isimlerden oluştu:

"İsmail Ok (Öğretmen, eski Belediye Başkanı), Recep Çetin (Doktor), Bülent Başaran (Yazılım uzmanı), Kamil Gültekin Öztürk (İşadamı), Mehmet İsmail Sakaroğlu (Yönetici), Zakir Yılmaz (İşadamı), Atilla Turhan (Serbest meslek), Hadi Selimoğlu (Tıp Doktoru)"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!