Mezunlar devrede

Güncelleme Tarihi:

Mezunlar devrede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 01:22

HÜRRİYET EGE’nin, ‘Tarihi Yıkım’ manşetiyle duyurduğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Alsancak’taki eski binalarının yıkılıp yerine meslek yüksekokulu yapılacağı haberi mezunları harekete geçirdi.

Haberin Devamı

TARİHİ YIKIM

Yerleşkede yıkım sürerken, bir araya gelen mezunlar, sosyal medyadaki kampanyanın ardından bir toplantı yaparak #GüzelSanatHareketi’ni başlattı. Grubun sözcülüğünü yürüten Pınar Arkan, bir manifesto ve eylem planı hazırladıklarını söyledi. Arkan, önce Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’le görüşüp yeni yapılacak binaya GSF’nin Narlıdere’deki birimlerinin taşınmasını talep edeceklerini kaydetti. “GSF şehrin kalbine dönsün. İzmir, sanat merkezine kavuşsun” sloganıyla yola çıkan grubun manifestosunda şu ifadeler yer aldı:

Mezunlar devrede

GSF şehrin kalbine dönsün
“Bizler, DEÜ GSF’de aldığı eğitimle Türkiye’nin sayılı isimleri arasına giren sanatçı ve sanatçı adayı öğrencileriz. ‘Şimdi okulumuza olan vefa borcunu ödemenin tam zamanıdır’ diyerek yola çıkmış bir topluluğuz. Biz, buna kısaca #GüzelSanatHareketi diyoruz. Bizi buluşturan gücün ve tek yürek haline gelişimizin adıdır bu. Peki, neden bir araya geldik?

Haberin Devamı

Mezunlar devrede

Çünkü fakültemizin hiçbir zaman unutamayacağımız anılarına, bizi biz yapan sanat eğitimine, tozunu yuttuğumuz sahnesine, top koşturduğumuz bahçesine, Alsancak yerleşkesine dozerler giriyor. Okulumuz yıkılıyor. Bizler de artık eğitim verilemeyecek durumda olması sebebi ile yıkılan okulumuzun yerine modern ve İzmir’e yakışır bir DEÜ GSF Alsancak yerleşkesi yapılmasını istiyoruz. Burası, yeniden yapılanacak olan İzmir Limanı ve çevresinde, bölgeye ve okula değer katacak şekilde yeniden inşa edilerek yepyeni bir sanatçı ve sanat merkezi olmalı. İzmir’in zaten ağır şartlarda seyreden kültür-sanat hayatına taze bir nefes, ses, vizyon getirmeli ve ışık tutmalı. Bizim tek bir isteğimiz var: ‘GSF şehrin kalbine dönsün.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!