Mezarlığı su bastı

Güncelleme Tarihi:

Mezarlığı su bastı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 01:10

İZMİR’de haftabaşından beri etkili olan aşırı yağış yüzünden Buca ve Bornova arasında kalan Gökdere Mezarlığı’nı su bastı.

Haberin Devamı

Arazi eğimli olduğu için alt kısımlarda biriken yağmur suları, tamamına yakını yeni olan mezarların çökmesine neden oldu. Balçık deryasına dönen mezarlıkta yeni gömüler kepçe yardımıyla yapılırken, dışarıdan toprak taşıyan vatandaşlar yakınlarının mezarlarını onardı. Bazı mezarların tamamen açılarak ölülerin su yüzüne çıktığı da iddia edildi.

Mezarlığı su bastı


Telefonla haber verdiler
Ağustos ayında kaybettiği annesi Zahide Aslan’ın mezarının içine girerek onarmaya çalışan Halil Aslan, olayı telefonla öğrendiğini söyledi. Aslan, “Mezarın üzerinde toprak kalmamış. Annemin üzerine koyduğumuz betonlar kırılmış, çıkartıp yeniden düzenlemeye çalışıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mezarlığı su bastı

Torunu Halil Sağlam’ın mezarını ziyaret ettiğini söyleyen Abdullah Sağlam ise, “Geldiğimde neredeyse bütün mezarların çökmüş olduğunu gördüm. Torunumun mezarı da çökmüştü üzerine toprak serdim” dedi. Oğlu Mehmet İsa Dumlu’yu iş kazasında kaybeden Necmettin Dumlu mezarın üzerinde su birikmemesi için branda serdi. Eşiyle mezarı onaran Dumlu, “Oğlum öleli 3 ay bile olmadı. Mezarı düzelttim brandayla örttüm ki bir daha çökmesin” diye konuştu.

Mezarlığı su bastı


Daha yapım aşamasında
Öte yandan Gökdere Mezarlığı’nın henüz yapım aşamasında olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alınmadığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri mezarlıktaki eğimin aşırı yağmurda su baskınına neden olduğunu, yaşanan sıkıntının aşılması için çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!