Metro Müdürü’nün fatura feryadı

Güncelleme Tarihi:

Metro Müdürü’nün fatura feryadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

GÜNLÜK yolcu sayısı 80 bine ulaşan Metro'nun aylık 350 milyar liralık gelirinin 115 milyarı elektrik faturasına gidiyor. Mayıs ayında TEDAŞ'a buşvurarak, indirim isteyen ancak olumsuz yanıt alan Metro A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Koç, en yüksek tarife kapsamına alınmaktan şikayet etti.

ELEKTRİĞİN kilowat saatine arıtma tesislerinin 23 bin 300, sanayi kuruluşlarının 46 bin 500, meskenlerin 47 bin 200, ticarethane, resmi daire, ve şantiyelerin ise 56 bin lira ödediklerini belirten Koç, metronun son grup arasında değerlendirilmesine itiraz ettiklerini söyledi.

KOÇ, toplu ulaşım yapan metronun, temiz enerji ile çevreyi kirletmediğini, DPT'nin 8. beş yıllık kalkınma planında çevreyi koruyan kuruluşların öncelikli tarifelerden yararlandırılması kararı olduğunu belirterek, ‘‘Buna karşın arıtma tesislerinin 2.5 misli para ödemek zorunda kalıyoruz’’ dedi.

Önlem alınacak

TEDAŞ'ın elektrik faturası miktarını azaltmak için metro seferlerinde indirim yapılmayacak. Ancak, Metro'da bir optimizasyon çalışması hazırlığı başladı. Bu na göre, metronun her vagonu ayrı olarak elektrik çektiği için, yolcu sayısının yoğun ve az olduğu sefer sayıları tespit edilerek, sefere göre vagon sayısı arttırılacak veya azaltılacak. Böylece, vagon fazlalığından kaynaklanan gereksiz elektrik kullanımı engellenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!