Meslek danışmanları hızlı başladı

Güncelleme Tarihi:

Meslek danışmanları hızlı başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 10:33

Türkiye İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından tüm illerde faaliyete geçirilen meslek danışmanları, göreve hızlı başladı, yalnızca Manisa'da görevli 33 danışman, yaklaşık 1 ayda 2 bin işsizle birebir görüşüp yol gösterdi.

Haberin Devamı

Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, il genelinde 34 bin 772 işsizin bulunduğunu ve arz-talep dengesizliği yüzünden iş bulmada sıkıntı yaşandığını ifade etti.
Türkiye İş-Kur Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, 27'si merkezde 6'sı da ilçelerde olmak üzere kentte toplam 33 meslek danışmanının göreve başladığını belirtti. Önümüzdeki günlerde 15 meslek danışmanın daha göreve başlayacağını dile getiren Uçar, “Meslek danışmanları işsizlerle birebir görüşüyor. Artık işsizlere daha çok zaman ayrılıyor. Gelen işsiz kendisiyle ilgilenilmesinden dolayı memnun oluyor. Daha önce 5 dakika içinde işsizlerimiz kayıt yaptırıp gidiyordu. Şimdi meslek danışmanları randevu verip işsizleri davet ediyor. İşsizlerle birebir ilgilenen meslek danışmanları onları dinleyerek hangi iş kolunda çalışacağı konusunda yol gösteriyor. Yaklaşık 1 aylık zaman içinde bize başvuran 2 bin işsizimizden 500'e yakınına meslek danışmanlarımız iş buldu” dedi. Öte yandan Uçar, gelecek eğitim-öğretim yılının başından itibaren lise son sınıf öğrencilerine yönelik meslek seçimi konusunda eğitimler vereceğini kaydetti.

Haberin Devamı


UÇAR, “ARZ-TALEP DENGESİZLİĞİ VAR”
Manisa genelinde 2011 yılında kendilerine kayıtlı olan 30 bin işsiz sayısının 2012 yılının ilk altı ayında 34 bin 772'ye yükseldiğini açıklayan Uçar, Manisa'nın sanayinin kenti olması sebebiyle firmalardan yoğun bir iş talebi olmasına karşın, işçi bulmakta güçlük çektiklerini ifade etti. İşsizler arasında en büyük oranı, 17 bin kişiyle ilköğretim mezunları oluşturduğunu dile getiren İş-Kur Manisa İl Müdürü Uçar, “Verilere baktığımızda iş arayanların 20 bin 854'ünün erkek, 13 bin 918'inin de kadın olduğunu görüyoruz. En büyük sıkıntıda 35 yaş ve üstünde. Şuanda 10 bin 955 işsiz 35-64 yaş arasında değişiyor. Bu işsizlerimize iş bulmakta zorluk çekiyoruz” diye konuştu. En çok işçi talebinde bulunulan meslek dalları hakkında bilgi veren Uçar, “Elektrik ve elektronik teknikeri, ayakkabı imalatçısı, kaynakçı, CNC operatörü, pres operatörü ve metal kalıpçısı en çok işçi aranan meslek dallarından. Ama buralarda çalışacak işsiz bulamıyoruz. Eşleşmede bir sorun var. Herkes daha rahat bir iş istiyor. Büro memuru, şoför, satın alma, insan kaynakları işini istiyorlar. Firma diyor ki kaynakçı lazım ama işsizler de büro işçisi olmak istiyor. Arz-talep uyuşmazlığı var. İşin yoğun olduğu bir ortada işsizlerimizin beklentilerinin yüksek olması sebebiyle iş bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!