Mermerde kavga bitti

Güncelleme Tarihi:

Mermerde kavga bitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 00:00

İzmir’den alınıp İstanbul’a verilmesiyle başlayan ve Marble Fuarı’nın İstanbul’a taşınacağı yönündeki söylentilerle devam eden fuar tartışmalarına son nokta konuldu. Sektör temsilcileri, birlik mesajları verdi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük mermer fuarı olan Verona’nın milli katılım organizasyonunun İzmir’den alınıp İstanbul’a verilmesiyle başlayan ve Marble Fuarı’nın İstanbul’a taşınacağı yönündeki söylentilerle devam eden İzmir-İstanbul arasındaki fuar tartışmalarına son nokta konuldu. İstanbul’da yapılan İMMİB genel kurulunda 10 gün önce başkanlığa gelen Mehmet Özer, EMİB’in genel kurul toplantısına katıldı. Yapılan genel kurulda başkanlığa yeniden seçilen Arslan Erdinç ile Mehmet Özer, bundan sonra tartışmalara son verileceğini, ortak toplantılar yapılarak ortak stratejiler belirleneceğini ilan etti.

ORTAK HAREKET KARARI

İMMİB Başkanı Özer, İzmir’e destek amacıyla geldiğini belirterek “Birlikte hareket ettiğimizi ortaya koymak için bugün buradayız. Ortak hareket kararı aldık” dedi. İMMİB, EMİB ve Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) olarak ortak akıl toplantıları düzenleyeceklerini bu toplantıların bazen İstanbul’da, bazen İzmir’de, bazen de Denizli’de gerçekleşeceğini ifade eden Özer, “Sektörü birlikte temsil edeceğiz. Artık kavga tamamen kaybolacak. Sorunları kendi aramızda çözeceğiz” diye konuştu.

MARBLE’DA YER KONUSU ÇÖZÜLMELİ

Haberin Devamı

Marble Fuarı ile ilgili tartışmalara da değinen Özer, Marble’ın Türkiye’nin en eski fuarlarından biri olduğunu vurguladı. Fuarın kıymetini bilmek gerektiğini söyleyen Özer, “Bunu İstanbul-İzmir kavgası haline getirmemek lazım. Bu fuar oturmuş bir fuardır. İzmir Fuarı’ndan vazgeçmemiz mümkün değil. Bizim burada en önemli sorunumuz sektörümüzü tam temsil edemiyor, küçük düşürüyor. Bazı uygulamalar çok yanlış” dedi. Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Arslan Erdinç de, emek yoğun, istihdam sağlayan önemli bir sektörü temsil ettiklerini vurgulayarak sektördeki kısır çekişmelerin son bulacağını, birlik ve beraberlik içinde hareket edileceğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!