Melike melek oldu

Güncelleme Tarihi:

Melike melek oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 00:00

İZMİR Çamdibi’nde oturan, depo sorumlusu Esat Selmanoğlu, 12 yıl önce yaşamını ev hanımı Aslı Selmanoğlu’yla birleştirdi. Çiftin sevinci, 2004’te, tek çocukları Melike’nin dünyaya gelmesiyle perçinlendi.

Haberin Devamı

Temmuz 2011’de, minik kızın, bacağını okulda salıncağa çarpması, Selmanoğlu ailesi için hüzünlü ve zor bir yaşamın kapılarının açılmasına neden oldu.
Sağ dizinde şişlik oluşan Melike, önce özel bir hastaneye, oradan da Ege Üniversitesi Hastanesi ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne götürüldü. Tedavi sürecinde, alınan biopsi örnekleri sonrası Melike’ye kemik kanseri teşhisi konuldu. Bir yıla yakın kemoterapinin ardından ağır bir ameliyat geçiren Melike’nin bacağına protez takıldı.Operasyon sonrası devam eden tedavi sürecinde, bu kez minik kızın akciğerinde tümör olduğu saptandı. İlerleyen günlerde ise kanserli hücrelerin Melike’nin bedenindeki bazı kısımlara da yayıldığı, kemoterapiye devam etmesi gerektiği bildirildi. Melike’nin minik bedeninin yeni bir kemoterapiyi kaldıramayacağını hisseden acılı aile, tercihler arasındaki alternatif tıp olarak bilinen bitkisel ilaçlara yöneldi, ışın tedavisine de başlandı.
Koşup oynamak istiyordu
Kendini iyi hissettiği zamanlarda annesiyle sohbetlerinde, “Bu keşke bir rüya olsa. Uyandığımda hiçbir şey olmamış gibi olsa” diyerek temennide bulunan Melike’nin tek isteği ise, iyileşip, koşup oynamaktı. Ancak minik kızın bedeni bu hastalığa daha fazla dayanamadı.
Kızının eski o güzel günlerini hatırladıkça kahrolan anne Aslı Selmanoğlu, “Yüreğimiz dayanmıyor. Kızım melek oldu. Keşke yaşasa, koşup oynama isteklerini yerine getirebilseydi, biz de görseydik. Evlat bu, yaşadıklarımız kolay değil. Onun gibi birçok çocuk hasta var. Anne babaların, bu hastalığın ciddiyetinin farkına varmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekiyor” dedi. Tek çocuklarını kaybetmenin acısını yaşayan baba Esat Selmanoğlu ise, “Ciğerimiz yanıyor. Onu hayatta tutabilmek için elimizden geleni yaptık ama yetmedi, kucağımızdan kayıp gitti. O güzel gülüşüne artık hasret kalacağız. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!