Mehtap idamdan döndü

Güncelleme Tarihi:

Mehtap idamdan döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Hatay'da halasının oğlu Ercan Olgundur ile bir yıl önce imam nikahıyla evlenen 18 yaşındaki Mehtap Toprak, kapı önüne konunca kayınbiraderi Orhan Olgundur'dan yardım istedi. Hamile olan genç kadın, aralarında çıkan tartışma sonucu kayınbiraderini tabancayla öldürdü. Cezaevinde doğum yapan genç kadın, idamla yargılanırken, 10 yıl hapse mahkum oldu.

İdamdan 10 yıl hapis

İZMİR'in Hatay semtinde kayınbiraderi Orhan Olgundur'u öldürdüğü iddiasıyla idamdan yargılanan 18 yaşındaki Mehtap Toprak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HALASININ oğlu Ercan Olgundur ile bir yıl önce imam nikahıyla evlenen 18 yaşındaki Mehtap Toprak, kapı önüne konunca kayınbiraderi Orhan Olgundur'dan yardım istedi. Ancak genç kadın bu nedenle tartıştığı kayınbiraderini tabancayla vurup öldürdü. Hamile girdiği cezaevinde doğum yapan ve babası Mahmut Toprak ile idam cezasıyya yargılanan Mehtap Toprak İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez yargıç önüne çıktı.

DURUŞMAYA üç ay önce cezaevinde doğurduğu oğlu Barış ile gelen Toprak, ‘‘Ailemin isteği ile imam nikahı yaptık. Ercan'dan hamile kaldım. Eşimin annesi Çiçek, beni devamlı oğluna kötüledi. Ercan da dövüp beni evden kovdu. Ailem beni her seferinde geri gönderdi. Son ayrılıkta barıştırması için kayınbiraderim Orhan'dan yardım istedim. Bana, (Bizi rezil ettin. Başımdan git sürtük, karnındaki çocuk bizim değil) diye bağırıp jiletle saldırdı. Bunun üzerine silahı başına dayayıp ateş ettim. Artık oğlum için yaşayacağım'' dedi.

ANNE Çiçek Toprak, ise gelininin yalan söylediğini öne sürdü ‘‘Hiç bir şey yokken evi terk edip gidiyordu. Bu cinayeti tasarlayarak işledi'' dedi.

HAKİM cinayetin tasarlayarak değil kasten işlendiğini, belirtip önce 24 yıl hapse hükmetti. Hakim ağır tahrik unsurunu göz önüne alıp cezayı 10 yıla indirdi. Baba Mahmut Toprak ise beraat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!