Meçhul Tutsaklar seyirciyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Meçhul Tutsaklar seyirciyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2011 00:00

Kıbrıs Barış Harekatı’nda 75 mücahitin kurtulma öyküsünü anlatan ‘Meçhul Tutsaklar’ isimli belgesel filminin Türkiye galası İzmir’de yapıldı.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi Prof. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde, KKTC İzmir Başkonsolosluğu işbirliğinde gerçekleşen etkinliğe, Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Ardahan Totuk, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, öyküyü kaleme alan, yapımcılığını ve yönetmenliğini de üstlenen Cem Kar, komutanlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Cem Kar, kitap olarak da okuyucuyla buluşan belgeselde, savaşların acıdan başka bir şey getirmediğini, dolayısıyla barışın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermek istediğini söyledi. Kar, “Umarım bu ve bunun gibi olaylardan ders çıkarır, bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.

57 kişiyle görüşüldü

Belgeseli hazırlama sürecinde Türkiye, Kıbrıs, İngiltere ve Avustralya’da yaşayan 57 kişiyle bin 500 dakikadan fazla, farklı zaman ve yerlerde röportaj yaptığını söyleyen Cem Kar, “Belgeselde 40 kişilik canlandırma ekibi görev aldı. Farklı kurgu tekniğiyle yeni bir anlatı dili kullandık. Diğer taraftan, Türk televizyon tarihinin ilk gizli çekim görüntüleri ve adaya çıkarma kararının nerede alındığı bilgisine de yer verdik. Belgesel için yapılan röportajlar yine farklı bir kurguyla aynı
isimde kitaba dönüştürüldü” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!