Meçhul kurtarıcıya ilanla teşekkür etti

Güncelleme Tarihi:

Meçhul kurtarıcıya ilanla teşekkür etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:00

İZMİRLİ mobilyacı Mustafa Uygun (56), Kemeraltı Çarşısı’nda kalp krizi geçiren eşi Hatice Uygun’a (50) suni teneffüs yaptırıp, ambulans gelinceye kadar hayatta kalmasını sağlayan “meçhul kurtarıcı”ya ulaşmak ve teşekkür etmek için ilan verdi.

Eşinin sokak ortasında duran kalbinin masaj ve şokla çalıştırılıp geriye döndürüldüğünü belirten Uygun, “Eşim bugün yaşıyorsa bunu öncelikle ona ilk müdahaleyi yapan meçhul kişiye borçluyuz” dedi. Karabağlar’da mobilyacılık yapan Mustafa Uygun, bir çocuk annesi eşi Hatice Uygun ile birlikte geçen 21 Temmuz’da, iki gün sonra evlenecek oğulları Sercan’a düğün alışverişi için Kemeraltı’na gitti. Kendisinin alışverişin bir bölümünü yapıp dükkanına döndüğünü, eşi ile gelini Didem’in kalan alışverişi yapmaları için Kemeraltı Çarşısı’nda bıraktığını belirten Mustafa Uygun, “Eşim ölümden döndü, öldü dirildi adeta. İmdadına yetişenler sayesinde bugün ayakta” diyerek şunları söyledi:
Şoklarla geri döndü
“Eşim 22 gün yoğun bakımda kaldı, 8 gün de serviste yattı. Eşim, hastanede de iki kez kalp krizi geçirdi, şoklarla geri döndürüldü. Eşim çarşıda bayılıp düştüğünde bir kadın ‘Dokunmayın, ben hemşireyim’ diyerek ilk müdahaleyi yapmış. Suni solunum yaparak eşimin hayatta kalmasını sağlamış. Ambulans gelinceye kadar onu hayatta tutmuş. Bu kadının hemşire olduğunu sonradan öğrendim. Ama eşimin ilk kurtarıcısı o oldu, sonra da ambulanstaki, hastanedeki doktor ve diğer sağlık personeli imdadımıza yetişti. Kemeraltı esnafı da çok destek verdi, o sıcakta o kalabalıkta ambulans çarşıdan çıkarken cadde bomboştu, herkes yol vermişti. Yardımcı olan herkese teşekkür.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!