Markasını dünyaya açtı

Güncelleme Tarihi:

Markasını dünyaya açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 01:14

Gündüz Trafo, geleceğe iddialı bakıyor

Haberin Devamı

İKİ katlı bir evin üst katında uyuduğu 5-6 saatlik sürenin dışında kalan tüm zamanını, alt kattaki ‘çalışma alanında’ geçirerek, bugün dünyanın lider isimlerine ürünlerini kendi etiketiyle gönderen, her şeye sil baştan başlayarak baba mesleğini sürdüren Gündüz Trafo, alanında ilk belgelendirmelere sahip.

İzmir’in ilk bobinajcı ustalarından olan babasının ilerlediği yolda yürümeye devam eden Deniz Gündüz’ün iş hayatı ilginç başarılarla dolu. Askerden döndüğü 1985 yılında iki katlı bir evin alt katında firmasını kuran Gündüz, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Haber dergisine, öyküsünü “Kolay dönem değildi. 5-6 saat uykunun ardından soluğu alt kattaki çalışma alanımızda bulurduk. 5 yıl boyunca 24 saatin neredeyse 18-19 saati aralıksız çalıştık”

Haberin Devamı

İhracat odaklı firmalar

1980 döneminde, Türkiye’nin her türlü üretime açık bir pazar olmasının avantajlarını iyi değerlendirdiklerini kaydeden Gündüz, o yıllarda gelişmekte olan ve ihracat yapan firmalarla çalışmanın gelişimlerine büyük katkı sağladığının altını çiziyor. Gündüz, “Çalıştığımız şirketlerin yurtdışına açılan firmalar olması, bizim de aynı orantıda kendimizi geliştirmemizi tetikledi. Öyle ki alanında ilk TSE Belgesi’ni alan firmayız. ISO belgelerini de ilk alan firmalardan birisiyiz” diyerek, sözlerini sürdürüyor:

“1995 yılında Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamıza geçiş yaptık. Ürün gelişimini baz alarak TÜBİTAK ve KOSGEB ile çeşitli çalışmalar yürüttük. Ar-Ge ve inovasyona dayalı ürün iyileştirme ve geliştirme anlayışı ile üretimlerimizi sürdürüyoruz. Bu nedenle de dünya devleri tarafından tercih ediliyoruz. Türkiye’de de sınıfında önde gelen firmalarla çalışıloruz. 7 yıl önce dünyanın önde gelen üç elektrik malzemesi üreten firmasından bir tanesi adına bitmiş ürün üretmeye başladık. Firmanın tam güvence ile ürünlerini nihai olarak tamamlatıp kendi markası ile satışa sunduğu tek onaylı firmayız.”

Bir terzi gibiyiz

Kişiye özel kıyafet diken terziler gibi, sektöre, ürüne ve projeye göre elektrik makineleri ve transformatörler ürettiklerini açıklayan Gündüz, sanayinin yüzde 97’sinin ihtiyaçlarına yönelik üretim gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Dolaylı yoldan ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Gündüz, üretiminin çoğunun yurtdışına gönderilen ürünlerde kullanıldığını söyledi, şöyle anlattı;

Haberin Devamı

“Doğalgaz, petrol boru hatları, liman iskelelerinin ayağında bulunan demir aksamlar, kısacası suya ya da toprağa değen bütün ünitelerin zaman içerisinde bir iyonlaşma ile toprağa akıtılması ve bunların erimesi söz konusudur. Buraya sabit anotlar konup buranın akıtması önleniyor ya da belli bir voltaj tatbik edip otomatik olarak bunların erimemesi sağlanıyor. Bir iskelede demir ayaklar zaman içerisinde kalem gibi olur. Sürekli kendi ürettiği voltaj farkından dolayı erir. Biz bunun yerine bir dc voltaj tatbik ediyoruz. Orada voltajı otomatik olarak ürettiğimiz için alınacak iyonları bizim verdiğimiz voltaj karşılıyor, dolayısıyla ayaklar ilk günkü gibi sabit kalıyor. Geçtiğimiz aylarda Libya’nın ana limanındaki 3 iskeleye 25 tane bu ürünümüzden gönderdik. Yine Türkmenistan’daki bir Türkmenbeyi’nin özel marinasına aynı ürünlerden yolladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!