Manisa’ya İhtisas OSB’si yolda

Güncelleme Tarihi:

Manisa’ya İhtisas OSB’si yolda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 13:56

MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, yıllardır görev yaptığı illerde hayalini kurduğunu belirttiği; bünyesinde okul, üniversite, fakülte ve araştırma enstitüleri gibi çeşitli eğitim kurumlarının yer alacağı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Altı dönüm üzerine kurulması planlanan Manisa İhtisas OSB’sinde, Manisa’nın yanı sıra Türkiye’nin sanayi ihtiyacının karşılamasının hedeflendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Vali Erdoğan Bektaş, Manisa’ya İhtisas OSB’sini kuracaklarını söyledi. Yunusemre İlçesi’nin Yuntdağ Bölgesi Osmancalı Mahallesi’ndeki altı dönümlük alana yapılmasının planlandığnı kaydetti.

"SANAYİCİ YER BULAMIYOR"

Manisa sanayisinin gelişimi için planlar yürüttüklerini kaydeden Bektaş, "Manisa OSB tıkandı. Yeni sanayiciler geliyor ve yer bulamıyorlar. Yunusemre Yuntdağ Bölgesi Osmancalı Mahallesi’nde bir yer bulduk. Altı dönümlük tarım niteliği oldukça zayıf bir alan üzerinde fikir aşamasındayız. Her türlü sanayiyi koymayacağımız, başka sektörleri de rahatsız etmeyecek seçkin bir ihtisas OSB’si kuracağız. Yanında okulları, üniversiteleri, fakülteleri ve araştırma enstitüleri olan Türkiye’nin önemli bir sanayi ihtiyacını karşılayacak konuda ihtisaslaşmış bir sanayi bölgesi oluşturacağız" dedi.

Haberin Devamı

"GERÇEKLEŞMESİ YÜKSEK"

Son olarak ihtisas OSB’sinin hangi sektör üzerinde yoğunlaşacağı hakkında bilgi veren Vali Erdoğan Bektaş, şunları söyledi:

"Önce elektronik konusunu düşündük. Sonra baktık ki; İzmit Gebze’de, bilişim sektörü maya tuttu. Oranın daha önceden de alt yapısı vardı. Dolayısı ile baktık o saha dolu. Hiç yapılmamış bir boş alanı istedik. Zaten bilişim sektörüne gerekte yok. Gebze’nin ülkemizin bu konudaki desteğini karşılayacak kapasitesi var. Ne diye gidip onunla yarışayım. Bir sonraki adım olan malzeme sektörünü düşündük. Nasıl kalıpçılık olmadan sanayi olmuyorsa, her türlü sanayide malzeme olmadan da yapılamıyor. Malzeme konusunda Türkiye’de bir yoğunlaşma yok. Bu nedenle malzeme işlerini gerek üniversite gerek araştırma enstitüleri ile bir arada toplayabileceğimiz bir ihtisas sanayi bölgesi kurmayı düşündük" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!