Manisa’nın ilk Şehitlik Anıtı’nın temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Manisa’nın ilk Şehitlik Anıtı’nın temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 00:00

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun temelini düzenlenen törenle attı. Anıtta, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Manisalıların isimleri yer alacak.

Haberin Devamı

Saruhan Otel’in ön tarafında yapılan törende konuşan Başkan Ergün, Anadolu’nun neredeyse her kentinin Çanakkale Savaşı’nda şehit verip bu savunmada yerini aldığını dile getirdi. Ergün, “Ancak bazı iller vardır ki bu savunmada en çok evladını kaybetmenin şerefini taşımaktadır. Manisa da, Çanakkale Savaşı’nda 2 bin 174 evladını şehit vererek, Çanakkale muharebelerinde en çok şehit veren Anadolu’nun 5’inci ili olmuştur” diye konuştu. 
Örnek olacak

Çanakkale Savaşı’nın kahramanlarını ve tüm şehitleri Manisa’da ölümsüzleştirmek adına, Şehitlik Anıtı’nı yaptıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Manisa’dan her gün geçen binlerce insan, bu kentin atasının anısını yaşatmak için gelecek kuşağa miras bıraktığı eserleri görsün istedik. Mimarisinde şanlı Türk Bayrağı’ndan esinlenilen projeye, Manisa’da en çok ihtiyaç duyulan sergi salonunu da ekledik. Nihayetinde, mimarisiyle örnek olacak, Çanakkale ruhuna, Atatürk ismine ve Şehitlerimiz anısına yakışacak” dedi.
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Ergün, “Artık düşmanın hangi kimlikle karşımıza çıkacağı belli olmayan günler yaşıyoruz. Bu zorlukların üstesinden elbette geleceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İlk harç Ergün’den

Ergün’ün konuşmasının ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, Türk milletinin içte ve dışta düşmana karşı verdiği mücadelenin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, davetlilerle birlikte butona basıp, temele ilk harcı attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!