Manisa’da 30 tesisi birden hizmete açtı

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da 30 tesisi birden hizmete açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting için geldiği Manisa’da, 18’i kamu, 12’si özel sektör yatırımı olan toplam 30 tesinin kurdelesini kesti.

Haberin Devamı

ÖZEL uçakla İzmir’e gelen Erdoğan, buradan helikopterle Manisa’ya geçti. OBA helikopteriyle saat 12.40’ta OSB’deki lojistik merkezi helikopter pistine inen Başbakan Erdoğan’ı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Celalettin Güvenç, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti adayları ve diğer ilgililer karşıladı. Erdoğan’a kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti.
750 kişiye iş kapısı
Başbakan Erdoğan, OSB’de toplam değeri 380 milyon lira olan ve 750 kişiye istihdam sağlanan tesislerin açılışında yaptığı konuşmada, “Hayırlı olsun. Manisa birçok özellikleriyle şu anda bizim gururumuz, onurumuz ve pek çok alanda ortaya koymuş olduğu üretimiyle artık bir farklılığın şehri. Manisa geçmişte sebze-meyve ürünleriyle anılırken şimdi sanayi ürünleriyle farklılık ortaya koyuyor. İnanıyorum ki bu artarak devam eden bir süreç olacak. Birilerinin yaklaşım tarzı bu heyecanımızı engellemeyecek. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş, kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Bunlar her zaman olacak ama biz bunlara aldırmayacağız. Biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşundan 18’inin Manisa’da olduğuna dikkat çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Manisa’yı çok önemsiyor, imkanları zorlayarak hizmet ve yatırım taşıyoruz. 8.5 yılda, 79 senede görülmemiş yatırımlarla zenginleştirdik. Manisa bu süreci en iyi bilen şehirlerimizin başında.”
Hayırsevere teşekkür
Başbakan Erdoğan, Turgutlu’ya 10 eğitim tesisi kazandıran hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu’ya teşekkür plaketi verirken de, “Bu arada, Celal Bayar Üniversitesi’ne de teknoloji fakültesiyle ilgili Hasan Ferdi Turgutlu Fakültesi’nin yapımı devam ediyor. Bunun adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!