Manisa’da 200 bin yeşil kartlı var

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da 200 bin yeşil kartlı var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00

MANİSA İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, il genelinde 2010 yılında yeşil kartlı sayısının 200 bin 407 olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl yeşil kartlı vatandaşlar için Sağlık Bakanlığı’nın eczanelere ilaç, hastanelere ise tedavi gideri olarak toplam 30 milyon TL ödeme yaptığını açıkladı.

Dr. Tay toplam nüfusu 1 milyon 350 bin olan Manisa’da, en çok yeşil kartlının başta Alaşehir olmak üzere, Merkez, Salihli, Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde bulunduğunu söyledi.
Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, il genelindeki yeşil kartlılar konusunda verdiği istatistik bilgide geçtiğimiz 3 yılı baz alarak yeşil kartlı sayısında azalma olduğunu söyledi. İl genelinde 2008 yılında yeşil kartlı sayısının 231 bin 509 kişi olduğunu belirten Dr. Tay, 2009 yılında bu rakamın 200 bin 567 kişiye düştüğünü kaydetti. 2010 yılında ise yeşil kartlı sayısının 200 bin 407 kişi olduğunu söyleyen Tay, düşüşteki en önemli sebebin 2010 yılında faaliyete geçen Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) olduğunu belirterek, “Daha önceden yeşil kart almak isteyenler birçok kurumu gezerek belge almak zorundaydı. Kimileri yanlış beyanda bulundukları için haksız olarak kart alabiliyordu. SOYBİS’in uygulamaya geçmesi ile birlikte, vatandaşımız hiçbir kurumu gezmeden birimimize başvuruyor. Başvuru formunu dolduran kişinin bilgileri bu sistemden sorgulanıyor. Sistemde gerekli tahkikat yapıldıktan sonra, kişi uygun şartları taşıyorsa yeşil kart veriliyor. Bu sistem sayesinde de hak eden kişi yeşil kart sahibi oluyor” dedi.
Dr. Tay, SOYBİS sayesinde üç yıl içerisinde haksız yeşil kart sahibi olan yaklaşık 30 bin kişinin yeşil kartını iptal ettiklerini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!