Manevi kızı Ata’yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Manevi kızı Ata’yı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 00:00

Emekli Astsubaylar Derneği’nin davetlisi olarak Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne gelen Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

EMEKLİ Astsubaylar Derneği’nin davetlisi olarak Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne gelen Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, yoğun ilgi gördü. Adatepe, Atatürk’ün hiçbir zaman sabahtan akşama kadar içmediğini, onu anlamak gerektiğini söyledi.
Burhaniye Belediye Düğün Salonu’nda Atatürk ile ilgili anılarını anlatan Ülkü Adatepe, son yıllarda Atatürk’ün yanlış anlatıldığını belirterek, bu nedenle yurdu dolaşıp konuşmalar yaptığını söyleri. Hiçbir devlet adamının Atatürk kadar milletini sevmediğini kaydeden Adatepe, Atatürk’le geçen günlerini unutamadığını belirtirken, “O hep insanları yüceltirdi. Atatürk hiçbir şeyi zorla yapmadı. Çocukları çok severdi. Sanata ve sanatçıya, kadınlara çok önem verirdi. O halkıyla bütünleşmişti. Son derece karizmatikti. Güzel giyinmeyi severdi, çok kitap okurdu. Milletini çok severdi. Namazını kılar orucunu tutardı. Ancak yobaz değildi. Atatürk hiçbir zaman sabahtan akşama kadar içmedi. Atatürk hiçbir zaman kendini düşünmedi. O hep milleti için çalıştı. Ata’ya ihtiyacımız var. Yediğimiz ekmekten içtiğimizi suya kadar Atatürk’e borçluyuz. Ben her zaman Atatürk’ü bekledim. Ata’yı bizler ve sizler yaşatacaksınız. İlkelerine sahip çıkın. Ben sizlere güveniyorum” dedi.
Konuşmasının ardından alkış yağmuruna tutulan Adatepe, kürsüyü dolduran genç yaşlı çok sayıda Burhaniyeli’nin fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. Adatepe, kitaplarını da imzaladı. Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Vecihi Ünadılar, Ülkü Adatepe’ye teşekkür ederek plaket sundu. Adatepe’nin konuşmasını Burhaniye Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Hakkı Güray Demiröz, Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil, Burhaniye Başsavcısı Mehmet Şafak ile birlikte yaklaşık 500 kişi izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!