Mami’nin çetesine eş zamanlı baskın

Güncelleme Tarihi:

Mami’nin çetesine eş zamanlı baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

İzmir’in de aralarında bulunduğu 10 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, bankaların internet sitelerine gönderdikleri virüslerle ürettikleri kredi kartlarından alışverişle haksız kazanç elde eden şebeke çökertildi. ‘Mami’ lakaplı çete lideri M.O.’nun da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BANKA hesaplarından sahtecilik yapan grubu izleyen İzmir polisi, 11 ay önce dinlemelere sahtecilikten girdiği cezaevinden çıkan, “Mami” lakaplı M.O.’nun takılmasıyla harekete geçti.
İzmir, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Tekirdağ, Konya, Ordu, Aydın, Antalya ve Bursa’da eş zamanlı baskınlarda, aralarında M.O. ile Sami Hoştan’ın yeğeni olduğunu söyleyen E.Ö.’nün de bulunduğu 30 kişi yakalandı. Kart üretme ve bilgi kopyalama makineleri, 600 boş kredi kartı, 55 kullanılabilir kredi kartı, 43 flaş bellek, 25 harddisk ile 58 cep telefonu ele geçirildi.
Çok sistemli çalışma
Zanlıların, bankaların internet sitelerine virüs gönderdikten sonra, işlem yapan müşterilere yeni bir güvenlik programı uygulandığı söylenerek bunun indirilmesini sağladıkları belirlendi. Bu virüsle, müşterinin cep telefonuna gitmesi gereken işlem için gerekli banka şifrelerinin, zanlılarınkine geldiği ortaya çıktı.
Ayrıca, internet üzerinden kurulan sahte alışveriş siteleriyle, işlem yapmaya çalışan kişilerin bilgilerinin elde edildiği, bunlarla sahte nüfus cüzdanı hazırlandığı, telefon bayilerinden gerçek kişinin hattı iptal edilerek aynı numarayla yeni simkart çıkarıldığı, böylelikle şifrelerin kendi telefonlarına gelmesinin sağlandığı saptandı.
İki Kırgız alışverişte
Ayrıca, Rus hackerlerden alınan yabancı kişi bilgilerinin başka bir karta yüklenip yeni kart üretildiği belirlendi. Yabancı isimli kredi kartlarıyla da Kızgızistan uyruklu E.K. ve G.O.’ya alışveriş yaptırıldığı ortaya çıktı. Sahtecilik yöntemleriyle milyonlarca TL haksız kazanç elde eden çete üyelerinin kendi aralarındaki telefon görüşmelerinde, polis takibinden kurtulmak için şifreli dil kullandığı bildirildi.
20 saniyede yeni kart
Zanlıların kullandığı makineyle polisin yaptığı gösteri de şaşkınlık yarattı. Bankaların kredi kartlarının birebir benzerleri, zanlıların kullandığı kart üretme cihazında, 20 saniyede yeniden üretildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!