LYS şampiyonları İzmir'den

Güncelleme Tarihi:

LYS şampiyonları İzmirden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 16:13

LYS açıklandı. İzmir Fen Lisesi’nden Fatih Aslan, MF-1’de; Mert Mestanoğlu ise, MF-2 ve MF-3’te Türkiye birincisi oldu.

Haberin Devamı

İzmir Fen Lisesi’nde okuyan Körfez Dersanesi Çankaya Şubesi’ne giden Fatih Aslan ile Mert Mestanoğlu, Türkiye birincisi olduklarını aileleriyle birlikte kaldıkları yazlıklarında öğrendi. MF-1 puan türünde Türkiye birinci olan Fatih Aslan, arkadaşından telefonla aldığı birincilik haberi ile dersaneye doğru yola çıkarken, “Bir yanlışlık olur mu acaba? Ya dereceye giremdiysek boşuna mı döneceğiz” dediğini anlattı. Annesi hemşire babası öğretmen olan kendisi elektrik elektronik mühendisi olmak isteyen Aslan, “Bu sonucu beklemiyordum. Son iki ay sürekli çalıştık. Otelde kamp yaptık. Yüzdük, langırt oynadık ders de çalıştık” dedi. Fatih Aslan, sınava hazırlık sürecinde nelerden fedakarlık yaptıkları yolundaki soruya, “Bilgisayar yoktu, televizyon yoktu. Nelerden fedakarlık yaptığımızı o nedenle bilmiyoruz. Otellere kamplara gittiğimizde yüzdük, oyun oynadık” dedi.

Haberin Devamı

Annesi diş doktoru babası iktisatçı olan Mert Mestanoğlu, sonuca şaşırmadığını bu başarıyı hak ettiğini dile getirerek, “Çok çalıştım ve verimli çalıştım. Bu süreç boyunca en önemli yaptığım iş çalışmaktı. Diğer aktiviteleri geri plana attım. Birçok sosyal aktivitemden fedakarlık ettim. Tıp okumak istiyordum ama kararlarımı değiştirdim, işletme de okuyabilirim. Dersanede de evde de bana rahat çalışma ortamı sağlandı. Bu sonuçla onları da sevindirdiğim için memnunum. Sonucu telefonla dersaneden öğrendim. Dersaneye geldiğimde herkes bana sarıldı” dedi.

Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı ile Körfez Dersanesi Genel Müdürü Hakkı Erten de öğrencileri tebrik etti ve birincileri ‘Nissan Juke’ model jeep hediye edeceklerini açıkladı.
İzmir Fen lisesi geçtiğimiz yıllarda çıkardığı Türkiye birincileri ve dereceleri çıkarmıştı. Bu birinciliklerle İzmir Fen Lisesi yine dikkatleri üzerine çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!