Lüks yaşama gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

Lüks yaşama gözaltı kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

İzmir’de lüks harcamalarda bulunanlara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından sıkı takip geliyor. Yaşam tarzının vergi beyanlarına yansıması denetlenecek.

İZMİR’de lüks otomobil, ev satın alıp, rahat bir yaşam sürenlerin 2008 yılında vergi beyanlarına sıkı denetim gelecek. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nda görevli memurlar lüks yaşam tarzlarına sahip kişileri gazetelerin magazin sayfalarından takip ederken, yolda görülen lüks otomobillere de dikkat ediliyor. Tapu sicil müdürlüklerinde de konutlara ait bilgiler çıkartılacak.

HARCAMA KAYDI

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Bulut, vergi dairesi kayıtlarından lüks harcama yapanların kayıtlarına bakacaklarını açıkladı. Bulut, şunları söyledi: "Öncelikle vergi mükellefi olup olmadığına, ardından vergi mükellefi ise ne kadar kazanç beyan ettiğine, vergi borçları olup olmadığına bakacağız. Vergi beyanlarında çok küçük, komik rakamlar varsa, harcamalarına göre beyanları çok düşükse incelemeye alacağız. Trafikte gördüğümüz pahalı otomobiller, lüks villalar, evlerle ilgili tespit yapacağız. Yaşam tarzları beyanlarına yansıyor mu diye bakacağız. Bu denetim kararını her ay yaptığımız grup toplantısında verdik. Çalışma henüz başlamadı. Önümüzdeki yıl başından itibaren başlayacağız."

SIKI DENETİM

Vergi incelemesi yaparken sadece dosyalarla sınırlı kalmak istemediklerini anlatan Bulut, daha sonra şöyle konuştu: "Arkadaşlarımız gazetelerdeki magazin haberlerini de takip ediyor. Özellikle sanatçılara yönelik gazete haberlerine dikkat ediyoruz. Hangi mekanda hangi sanatçı sahne alıyor diye bakıyorlar. Oralara mutlaka bizim denetim, yoklama elemanımız gider. Hasılat tespiti ve sanatçıların ne kadar ücret aldığını inceler. Bu yılbaşında da yine sıkı denetim yapacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!