Lösemi hastası Görkem ‘Umut’unu bekleyemedi

Güncelleme Tarihi:

Lösemi hastası Görkem ‘Umut’unu bekleyemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Lösemi hastası ve 3.5 ay sonra doğacak, Umut adı verilecek kardeşinden nakledilecek kök hücreyle iyileşme olasılığı doğan lise öğrencisi Görkem Boztepe (17) yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

AYVALIK Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Görkem Boztepe (17), geçen yıl haziran ayında rahatsızlandı, Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Muayene ve tetkiler sonunda lösemi (kan kanseri) teşhisi konuldu. Durumu ağırlaşan genç kız, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Burada ilik nakline karar verildi. Ancak, nakledilecek uygun ilik bulunamadı. Doktorlar, annesinin hamile kalması halinde doğacak kardeşinden alınacak kök hücrenin nakliyle Görkem’in kurtulabileceğini bildirdi. Astsubay baba Ertan ve ev kadını Aygün Boztepe, doktorların ösyledikleri bir bebeği umut olarak gördü.
Herkes seferberdi
Anne Aygün Boztepe, 6 ay önce hamile kaldı. Görkem kendisine yaşam verecek kardeşinin doğmasını beklerken, herkes seferber oldu. Arkadaşları, evlerinde yaptıkları kek, kurabiye ve börekleri Cumhuriyet Meydanı’nda satarak Görkem’in ailesine maddi destekte bulundu. Ancak, Ege Üniversitesi’nden bir yıldır yaşam mücadelesi veren Görkem, geçen perşembe günü saat 02.00 sıralarında can verdi.
Genç kız önceki gün Ayvalık Hayrettinpaşa Camisi’nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi, anne ve babasıyla arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Öğretmeni Görkem Alper, adaşının başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, “Acımız çok büyük.
Doğacak kardeşi onun için umut olmuştu. Hatta bu nedenle isminin ‘Umut’ olmasını istemişti. Ne yazık ki, ömrü yetmedi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!