Lezzetli yarış

Güncelleme Tarihi:

Lezzetli yarış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2011 00:00

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği Ege Zeytinyağlı Yemekler ve Hamur İşleri Pasta ve Tatlılar Yarışması damaklarda unutulmaz tatlar bıraktı.

Haberin Devamı

BU yıl ikinci kez yapılan yarışmada katılımcılar özenle hazırladıkları görsel ve tadımlık tabaklarını jurinin önünde sergiledi. Ege mutfağının zenginliği bir kez daha gözler önüne serilirken Ege müzikleri eşliğinde yapılan sunumlarda zaman zaman Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Kordelya Müzik Grubu etkinliğe ayrı görsel bir hareket kattı. Jüri üyeleri, yemeklerin sunumunda doku, lezzet, sunuş biçimi, orijinallik, içerik, kompozisyon gibi kriterler doğrultusunda oy kullandı.

Kristal Yağları’nın sponsorluğunda yapılan yarışmada tüm yarışmacılar evlerinde özenle hazırladıkları yemeklerini yarışma alanına getirdi.Değerlendirme sonucu Zeytinyağlı Yemekler’in birincisi  Saray usulü soğanlı yumurta ile Elif Özbinzet, ikincisi Nohutlu patlıcan sarma ile Döndü Uruç, üçüncü Tavuklu enginarlı pilav ile Döndü Gül Bozan, dördüncü kereviz ile Senem Ülkü oldu.

Haberin Devamı

Hamur İşleri Pasta ve Tatlılar’da ise Tarçınlı karanfilli tepsi tatlısı ile Leman Öztürker birinci, Beyaz Rüya ile Letafet Nazlı Gökalp ikinci, Portakallı Torpil ile Hamiyet Gülsün üçüncülüğü, Kelebek tatlısı ile Nilgün Okuldaş dördüncülüğü elde etti. Yarışma bitiminde tüm yemekler misafirlere ikram edilirken adeta bir ziyafet şöleni gerçekleşti. Törende kazananlara ödüllerini jüri üyeleri, meclis üyeleri ve Başkan Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!