Lezzet Durakları

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Durakları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 01:19

Hürriyet Ege'nin klasikleşen lezzet durakları köşesinde bu pazar da birbirinden leziz adresleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Cunda lezzetleri St. Moritz’e taşındı
ADI Cunda Adası ile özdeşleşen Ortunç Otel’in mönüsünü hazırlayan ekip, Nira Alpina Hotel’in davetlisi olarak İsviçre’nin lüks kayak merkezi St. Moritz’teydi... Executive Şef Ulaş Aslan yönetimindeki kadro, Ortunç’un kendi çiftliğinde “Necla” markasıyla üretilen zeytinyağı ile hazırlanan Türk mutfağının seçkin örneklerini dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere sundu. Cooktail Master Göksel Güleç’in hazırladığı özel tatlar ve eğlenceli şovlarıyla ayrı bir renk kazanan Türk Haftası’na, Fazıl Say ve Esin Engin’in nefis müzikleri eşlik etti. Ortunç’un genç yöneticisi Onur Tunç, “Mutfağımızı ziyaret eden ünlü misafirlerin teşekkürleriyle ödüllendirildik. İsviçre’den yeni dostlarımızı Türkiye’nin güzelliklerini tanıtmak üzere Cunda’ya davet ettik” dedi.

Lezzet Durakları


***
Bozyaka “Nefes” alacak

İZMİR’in Karabağlar İlçesi’ndeki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik karşısında 2008 yılından beri Nefes Çay Evi’ni işleten Turan Koparan, tecrübesini zengin bir mönüyle mutfağa taşıdı. Yenilenen dekorasyon ve anlayışıyla Nefes Yemek Salonu olarak hizmet verecek. Hastane bölgesinde kaliteli ve hijyenik yemek salonu ihtiyacını karşılamak için yatırım yaptıklarını belirten Koparan, “Nefes, pide çeşitlerinin yanı sıra, kuyu tandır ve tencere yemeklerinden oluşan kaliteli mönüsünü, haftanın 7 günü uygun fiyatla müşterilerine sunacak” dedi. Açılışa katılan semtin kıdemli efeleri de mini bir zeybek gösterisiyle renk kattı.

Lezzet Durakları

Haberin Devamı

***

Şöbye yeniden
KARŞIYAKA’da tatlılarının lezzetiyle akıllarda kalan Şöbye Pastanesi, dört yıl önce ekonomik kriz nedeniyle kepenk kapattı. Pastaneyi devralan Osman Sarı, şöbiyetin yanına döneri de ekleyerek, işletmeyi yeniden açtı. Mimar Osman Sarı’nın işlettiği pastanenin açılışını İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu yaptı.

Lezzet Durakları


***

Çöp şişte keskin rekabet başladı
AYDIN’ın Koçarlı İlçesi’nde pideci Alaattin Yamaç (35) yaptığı fırında çöp şiş ile Ortaklar’ın gözde mangaldaki çöp şişe rakip oldu. Yaptığı fırında çöp şişin başka bir yerde benzeri olmadığını iddia eden Yamaç, “Talep her geçen gün artıyor. Bir farkı da mangalda çöp şiş geç pişiyor. Fırında ise kapalı alanda olduğu için 250 derece sıcaklıkta hava ile temas etmeden 10 dakikada servis edilebiliyor. Kaşarlı çöp şiş de farklı bir lezzet olarak ön plana çıkmaya başladı” dedi.

Lezzet Durakları


***

60 yıllık lezzet Adil Müftüoğlu
İZMİR Çankaya’da, geleneksel Türk yemeklerini 60 yıldır müşterilerine sunan ve bugün üçüncü kuşak temsilcileriyle birbirinden farklı tatları hazırlayan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nı birçok ünlü isim de tercih ediyor. Merhum Adil Müftüoğlu tarafından 1955 yılında kurulan Uğur Lokantası spor, iş ve sanat dünyasından birçok ünlü ismi de ağırladı. Lokantada yemek yiyenler arasında İbrahim Tatlıses, İzzet Yıldızhan, Safiye Soyman, Tanju Çolak, Efe-Ege Aydan Kardeşler, Vatan Şaşmaz, Prof. Dr. Üstün Dökmen ile ünlü gurme Vedat Milor da yer aldı.
Türkiye’nin önde gelen isimlerinin İzmir’e geldiklerinde öğle yemeği için kendilerini tercih ettiğini söyleyen işletmeci Alpay Okyay, “Ünlülerin lezzet durağı olmak bizi çok mutlu ediyor. En iyi malzeme, kalite ve hijyenden taviz vermediğimiz için bugünlere kadar gelebildik” dedi.

Lezzet Durakları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!