Lezzet Durakları

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Durakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 01:10

Hürriyet Ege'nin klasikleşen lezzet durakları köşesinde bu pazar da birbirinden leziz adresleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

27 Ocakbaşı’ yılbaşında lezzet rüzgarı estirecek
MAVİŞEHİR’de eşsiz Antep mutfağı lezzetlerini müşterileriyle buluşturan 27 Ocakbaşı, yılbaşı menüsüyle konuklarına ziyafet sofraları sunacak. Yılbaşı için çok özel bir menü oluşturduklarını belirten İşletme Müdürü Tayfun Tokatlıoğlu, yeni yıl coşkusunu 27 Ocakbaşı’da yaşayacaklara, hem özel lezzetler, hem de görsel bir şölen hazırladıklarını söyledi.
Menünün yaprak sarma, Antep ezme, sütlü patlıcan, havuç tarator, fava, roka salatası, kıymalı beşamel soslu enginar, kuru patlıcan dolması, köz patlıcan yatağında fıstıklı kebap ve dana madalyon, meyve tabağında irmik tatlısı ve limitsiz yerli içkiden oluştuğunu söyleyen Tokatlıoğlu, şunları kaydetti:
“Antep mutfağında İzmir’de zirveyi temsil etmek için yola çıktık. Lezzet, görsellik ve kaliteyi bir arada sunuyoruz. Fiyat-kalite dengesine dikkat ediyoruz. ‘Kebap’ ve ‘Ocakbaşı’ denince akla gelen imajı değiştirmek istiyoruz. 27 Ocakbaşı konseptini oluşturmadan önce İstanbul’da araştırma yaptık. Restoranımızın dekorasyon ve atmosferinin benzeri hiçbir mekanda yok. Bahçe ve kapalı mekanda toplam 200 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Yılbaşında sahne alacak fasıl ekibimiz birbirinden güzel şarkılarıyla geceye renk katacak.”

Lezzet Durakları


Fasıl eşliğinde balık
ÇİN restoranındaki çalışmalarıyla ismini duyuran Coşkun Işık, 1. Kordon Liman karşısındaki efsane balık restoran Okyanus’un işletmesini aldı. İlk günden itibaren büyük ilgi gören mekan her hafta çarşamba, cuma ve cumartesi günleri bir ‘ilk’e de imza atacak. Deniz ürünlerinde eşsiz tazelik ve kalite vizyonuyla yola çıkan Okyanus, konuklarını İzmirli tanınmış müzisyenlerin sahne alacağı fasıllar eşliğinde ağırlayacak. İşletmeci Işık, fasıl eşliğinde balık keyfiyle misafirlere unutulmaz geceler yaşatacaklarını belirterek, “Balık konusunda iddialıyız. Amacımız balık restoranlarındaki pahalı imajını yıkmak. Kaliteli, taze ve ucuz balık ürünlerini tüm İzmirlilere sevdireceğiz. Bilindiği gibi balık restoranlarında fasıl yapılmaz. Biz burada da bir ilke de imza atıyoruz” dedi. Işık, yılbaşı için özel bir menü hazırladıklarını, meze ve balık çeşitlerinin yanı sıra limitsiz içki vereceklerini, kişi başı 140 liraya unutulmaz bir gece geçireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Lezzet Durakları

Haberin Devamı

Tereci’ye büyük onur
MANDAL Ajans tarafından her yıl hazırlanan İzmir’in en lezzetli rehberi ‘İzmir Gourmet Guide 2014’te ‘en iyi kahvaltı ve börek’ dalında ödüle layık görülen Tereci Gıda, üst üste 3’üncü kez onurlanmanın gururunu yaşıyor. 3’üncü kuşaktan Fırat Tereci, “Tereci Gıda olarak İzmir’in en iyileri arasında yer almanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurulduğumuz ilk günden beri hep tüketicilerimizin yanında olduk. Onların hep en iyisine, doğalına ve kalitelisine layık olduğunu düşündük. Hijyen koşullarına uygun üretilmiş, kalitenin lezzet ve damak tadıyla bütünleştiği yöresel ve ev yapımı ürünleri sunan firmamız, ticari kaygılardan uzak, müşteri memnuniyetini sağlamayı meslek ahlakı olarak kabul etmiştir” dedi. Tereci, 1979’da başlayan serüvenlerini halen Karşıyaka’daki 5 mağaza ve Mavişehir’deki kahvaltı salonuyla sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Lezzet Durakları


İzmir’in ilk paket servis restoranı PAKETCHI
UZUN yıllar İstanbul’da bir insan kaynakları firmasında danışman olarak çalışan ve ardından İzmir’de bu işi sürdüren genç girişimci Ceyhun Yazıcı, bir ilke imza atarak kentin ilk paket servis restoranını açtı.
Beyaz yakalı olarak çalıştığı dönemdeki deneyimlerinden yola çıkarak “Paketchi” markasını hayata geçiren Yazıcı, sadece paket servis hizmeti sunarken, sıradışı menüleriyle de dikkat çekiyor.
İstanbul ve İzmir’de çalıştığı dönemde kendisi ve yakın çevresinin düzensiz ve sağlıksız beslenmeden dolayı şikayetçi olduğunu kaydeden Ceyhun Yazıcı, “Beyaz yakalı olarak tabir edilen ve günün büyük bir bölümünü ofis ortamında geçirmek zorunda kalan çalışanlar yağlı ve sağlıksız besleniyorlar. Bu tarz bir beslenme kişinin iş ve sosyal hayatının yanı sıra sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bizim amacımız da sağlıklı bir beslenme tarzı sunmak” dedi.

Lezzet Durakları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!