Kuzu göbeği toplamaya gitti canından olacaktı

Güncelleme Tarihi:

Kuzu göbeği toplamaya gitti canından olacaktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 00:00

ÇANAKKALE’nin Kayadere Köyü’nde Yeter Eker (58), ihracatçı firmaya kilosunu 20 TL’den sattıkları kuzu göbeği toplamak üzere Çileder Deresi’ni geçip dağa çıktı.

Haberin Devamı

Eker, bir vadiyi geçerken ayağı kayıp 30 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Ağır yaralanan Eker, son bir gayretle bağırıp sesini yakındaki çobanlara duyurmayı başardı. Sesin geldiği vadiye giden çobanlar aşağıda hareketsiz yatan Eker’i buldu, çıkaramayınca köyden yardım istedi.
Bölgeye 112 Acil Servis ambulansı, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün arama kurtarma ekipleri gönderildi. Ancak, Yeter Eker’in yuvarlandığı köyden 5 kilometre uzaklıktaki vadinin bulunduğu yere araç yolu bulunmadığından ekiplerin olay yerine ulaşması güç oldu. Yalnızca jandarmanın cipi bölgeye ulaşabildi, sağlık ekibini de götürdü. Köylüler, traktörlerle diğer ekipleri de taşıdı. Bazı kurtarma görevlileri ise bir kilometre uzunluğundaki dik yokuşu yürüyerek geçti.

Ambulans helikopter

Haberin Devamı

Olay yerine ilk önce varan 112 Acil Servis ekipleri, vadiye inip Eker’e müdahaleyi yaptı. Eker daha sonra sedyeye konup diğer kurtarma ekiplerinin de yardımıyla vadiden çıkarıldı. Eşinin durumunu gören İbrahim Eker gözyaşlarını tutamadı. Görevliler, ağır yaralı Yeter Eker’in engebeli yoldan sedyeyle taşınmasının çok zor olduğu için olay yerine ambulans helikopter istedi. Köylülerin yardımıyla bir ateş yakılarak helikopterin yeri bulması sağlandı. Bir tarlaya inen ambulans helikoptere taşınan Yeter Eker, Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak, kafa travması ve akciğerlerdeki darbe nedeniyle Eker’in yaşam tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!