Kuşadası’nda "Akıllı" ihbar sistemi

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası’nda Akıllı ihbar sistemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 10:51

Kuşadası’nda terör toplantısı Latif

Haberin Devamı

 AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde, ülkenin içinde bulunduğu hassas duruma dikkati çekmek ve turizmcileri bilgilendirmek amacıyla terör toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Bilişim uzmanlarının geliştirdiği ’Google Play Store İhbar Uygulaması’ da tanıtıldı.

Turizm sezonu öncesi Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas duruma dikkat çekmek ve turizmcileri bilgilendirmek amacıyla, Kuşadası’nda terör toplantısı düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği toplantı, mesleki oda başkanları ve üyelerinin katılımıyla Ticaret Odası Salonu’nda yapıldı. Tüm güvenlik sorunlarının ele alındığı toplantıda, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Bilişim uzmanlarının geliştirdiği ve ülkede bir ilk olan ’Google Play Store İhbar Uygulaması’ da tanıtıldı. Cep telefonlarına indirilen uygulamada, hangi dilde olursa olsun yapılan ihbar, emniyet müdürü dahil tüm polislerin cep telefonlarına aynı anda Türkçe olarak düşecek. Böylece en yakın ekip, konuya müdahale edebilecek.

Haberin Devamı

Kuşadası’nda Akıllı ihbar sistemi



AMAÇ KALLEŞ SALDIRILARI ENGELLEMEK

Açılışta konuşan İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, amaçlarının terör eylem ve saldırılarını engellemek olduğunu belirtti. Terör eylemlerinin acısını 2005 yılında yapılan iki bombalı saldırı ile Kuşadası’nın yakından yaşadığına dikkat çeken Batçıoğlu, "Allah o acıları bir kez daha bizlere yaşatmasın. Geçtiğimiz yıl güvenlik açısından sorunsuz bir yıl geçirdik. En üst düzeye çıkardığımız tedbirlerle çok önemli bir sorun yaşamadan sezonu bitirdik. Sadece yol uygulamalarında 52 ruhsatsız silah ele geçirdik. Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktürde turizm kenti olan Kuşadası’nda risk seviyesi yükselmiştir. Güvenliği en üst düzeyde uygulamanın yolu tüm meslek grupları ve Kuşadası insanı ile birlikte hareket etmektir. Türkiye’de bir ilgi gerçekleştirerek cep telefonlarına indirilen bir uygulama geliştirdik. Bu uygulamayı tüm vatandaşlarımızın cep telefonlarına indirmelerini arzuluyoruz. Şüpheli bir durumda yapılan ihbar anında izinli bile olsa tüm polislerimiz ile benim cep telefonuma gelecek ve en yakın ekip anında müdahale olanağı bulacak" dedi.

Batçıoğlu’nun konuşmasından sonra Terör Güvenlik Büro Amiri Saim Teğek, terör örgütlerinin amaçları ve terör yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Konuşma yapan Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise "Bizler sadece Kuşadası ve turizminin güvenliği ilgili değil, ülke güvenliği ile ilgili ciddi endişeler taşıyoruz. Bu yıl turizmde ciddi bir rezervasyon kaybı yaşanıyordu. Biz bu kayıpla sezon geçirmeyi beklerken, Ankara’da Pazar saldırısı oldu. Çok karamsar bakmak istemiyoruz ama çok sıkıntılı bir sezon geçecek" dedi.

Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten de Türkiye’nin etrafındaki olaylardan etkilenmemesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, "Önemli olan bu durumdan kurtulmaktır. Jandarma ve polisimizin özellikle terör konusunda çok iyi organize olduklarını ve deneyim kazandıklarını biliyoruz. Bizler de 2005 yılında yaşadığımız acı olaydan sonra çok daha dikkatli hareket ediyor, sürekli güvenlik güçleriyle iletişim içinde bulunuyoruz" diye konuştu.

TÜRSAB Kuşadası Başkanı Fahrettin Çiçek ise eskiden turiste deniz, güneş, kum seçeneklerinin sunulduğunu, şimdi buna güvenlik seçeneğinin de eklendiğini belirtti. Çiçek, "Artık turizmi ikinci plana atıyoruz. Asıl olan ülke, asıl olan insanımızın güvenliği diyoruz. Ülkece yaşadığımız her olay turizmden bir şeyler aldı götürdü. Yurt dışındaki görüşmelerimizde güvenlik zafiyetiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ekim ayında Alman Seyahat Acentelerinin temsilcilerini Kuşadası’nda ağırlayacağız. Artan olaylar nedeniyle bir mesaj ile toplantının edilmesi gündemde. Kuşadası olarak önceliği gemi güvenliğine vermeliyiz. Ne yazık ki çok başarılı bir sezon bizi beklemiyor. Turizmcilere önerim kaynaklarını çok iyi kullansınlar" dedi.

Haberin Devamı

Kuşadası’nda Akıllı ihbar sistemi




Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Google Play Store İhbar uygulaması, cep telefonuna indiriliyor. Kullanıcılara 8 dil seçeneği sunuluyor. Şüpheli araç, kişi veya polisiye olaya tanık olanlar bu uygulama ile bulundukları yerden ihbarda bulunacak. Yapılan ihbar hangi dilde olursa olsun, Kuşadası Emniyet Müdürlüğünde görev yapan tüm polislerin cep telefonlarına Türkçe olarak düşecek. Böylece yabancı dil bilme sorunu yaşanmayacak. İhbarın yapıldığı yere en yakın polis ekibi veya izinli bile olsa polis çok kısa sürede müdahalede bulunabilecek. Turistler bu uygulamayı sarkıntılık, hanutçuluk gibi konularda da kullanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!