Kurtuluş için ortak hareket

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş için ortak hareket
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Raks seferberliği

İTO, EBSO, İTB başkanları, Emlakbank'la sorunun aşılması için TOBB Başkanı'ndan destek istedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Fuat Miras'a ortak bir mektup gönderen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Atıl Akkan ve İzmir Ticaret Borsası Başkanı Hasan Özmen Raks Grubu'nun Emlakbank ile olan sorunlarının aşılmasında yardım istedi.

RAKS'ın, ülkenin en büyük 500 firması içinde, ihracatta 13. sırada yer aldığı hatırlatılan yazıda, ‘‘80 ülkeye ihracat yapan firmanın, alacaklı bankalarca parçalanmasına gönlümüz razı olmuyor. İzmir meslek kuruluşları olarak bu gruba maddi manevi desteğe hazırız'' denildi.

GRUBUN alacaklı bir devlet bankasıyla sorunlar yüzünden üretim yapamadığı da belirtilen yazıda, ‘‘100 milyon dolar ihracat yapan firmanın yaşadığı sorunun aşılması konusunda acilen yardıma ihtiyacımız var'' çağrısı yer aldı.

YÜZDE 61'i halka açık olan Raks'ın, hisse senetleri dünyanın ünlü elektronik borsası Nasdaq'a kote tek Türk şirketi olduğu hatırlatıldı. Başkanlar hükümetin çıkardığı Karşılıklar Kararnamesi'ni önce devlet bankalarının uygulamasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!