Kültürpark ilgi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kültürpark ilgi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 11:41

İZMİR Kültürpark’ta, aralarında doğaltaştan yapılanların da yer aldığı heykellerden bazılarının kırık ve bakımsız halleri tepki ekiyor.

Haberin Devamı

Kültürpark ilgi bekliyor

Ünlü heykeltıraşlar Şadi Çalık ve Turgut Pura tarafından yapılan ve Kültürpark’ın simgesi haline gelen, yerli ve yabancı birçok fuar ziyaretçisinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği Yatan Kadın Heykeli’nin ayaklarının bazı yerleri kırılarak deforme oldu. Mermer fuarının ardından Kültürpark’a hediye edilen, İstanbul’daki Dikilitaş benzeri taş heykelin üzerindeki kararmalar dikkat çekiyor.

Kültürpark ilgi bekliyor

Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet’in heykelinin kaidesinde çatlamalar olması, üzerindeki boyaların dökülmesi sanatsever İzmirliler’de üzüntü yaratıyor. İzmirliler, heykellerin bu halinin hem Kültürpark’a hem de bu eserleri yapan sanatçıların adına yakışmadığını belirterek onarılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Kültürpark ilgi bekliyor


Yetkililer Yüksek Mimar Şükrü Kocagöz’ün hazırladığı "Kültürpak’ı yenileme" projesinin şu anda Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nda onay beklediğini, proje uygulamaya geçtiğinde bazı binaların yıkılacağını, kalan tüm bina ve eserlerin yenileceğini, yeniden peysaj düzenlemesi yapılacağını, bu sürecin beklendiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!