Kültür turizminin merkezi Muğla olacak

Güncelleme Tarihi:

Kültür turizminin merkezi Muğla olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla’da göreve yeni başlayan Vali Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.

Bakan Günay, Muğla için bir şans olduğunu söylediği Altıparmak’tan ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Muğla’nın denizin yanında kültür turizmi potansiyeli de bulunduğuna dikkati çeken Bakan Günay, "İnsanlığın ilk adımları burada atıldı. Turizm anlayışımızı, kültürel değerlerle birleştirerek dünyaya sunacağız. Bu bilinci yöre halkına da aşılamamız gerekiyor. Muğla’yı kültür turizminde merkez yapacağız" dedi.

2010 yılına kadar Muğla’nın sorunlarını çözeceklerini de vurgulayan Bakan Günay, turizmin olmazsa olmaz koşulları arasında olan doğrudan, hızlı ulaşımı sağlayıp, güvenlik ve temizlik konusunda da gerekli önlemleri alacaklarını kaydetti. Bakan Günay, özel sektörün yeşile karşı duyarsız kaldığını da ileri sürerek, gerekli uyarılarda bulunacaklarını da ifade etti.

Başkan Gürün’e destek

Günay, CHP’li Belediye Başkanı Osman Gürün’ü de ziyaret etti. Elektrik kesintilerinin turizmi olumsuz etkilediğini belirten Gürün, turizmin kırsal kesime de yayılmasını istedi. Gürün, ayrıca kazılardan çıkan tarihi eserlerin sergilenebileceği büyük bir müzenin yapılması gerektiğini de vurguladı.

Günay, Başkan Gürün’e destek sözü vererek, Muğla’yı sanayiden uzak, eğitim, bilgi, bilim, kültür, kongre ve turizm merkezi olarak nitelendirdi.

Daha sonra Muğla Müze Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Türkiye’nin ilk ve tek Gladyatör Salonu’nu gezen Bakan Günay, kazı çalışmaları ve dinazor fosillerinin bulunduğu Trollion Parkı hakkında bilgi aldı. Önceki gece Marmaris’te kalan Bakan Günay, dün sabah belediye başkanları, işadamları ve turizmcilerle basına kapalı kahvaltıda bir araya geldi, sorunları dinledi. Bakan öğleden sonra da Fethiye’ye gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!