Levanten lezzetleri

Güncelleme Tarihi:

Levanten lezzetleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 00:00

İzmir’de yaşayan dört nesil Levanten ailenin torunları İngrid Braggotti, Aude Ragusin, Lotte Romano ve Maria Elisa Sponza, üç yıl süren hazırlık sonucu oluşturdukları “Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri” adlı kitaplarını söyleşiyle tanıttı.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’ndeki etkinlikte, Levanten kültürünün en çarpıcı 134 lezzetinin yer aldığı kitap hakkında bilgi veren dörtlü, “Amacımız, anneannelerimizin unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini, gelecek nesillere aktarmak ve kitabı okuyan herkese bu kültürün zenginliğini armağan etmek” dedi. Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan, Artı Kitabevi ve www.oreka.com.tr internet sitesinde satılan kitaptan elde edilen gelir hayır kurumlarına aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!