Kül Kızı İzmirlilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kül Kızı İzmirlilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:15

Anadolu insanının aydınlık yanını temsil eden, binlerce yıl öncesinden gelen Sufizm’e dayanarak kadının içe bakış hikayesini anlatan "Kül Kızı" Fuar İzmir Sanat’ta sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Kül Kızı İzmirlilerle buluştu

Sinematik müzikal bir anlatım olan Kül Kızı, Güney Amerika, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen çekimlerin yanı sıra kullanılan animasyonlarla da zenginleştirildi. Sanatçı Mutlu Polat’ın, içsel yolculuğunu anlatırken yaşanan hayatın karmaşasını ve modern çağın karanlık yanını seyirciye yansıttığı gösteri, nefesli sazlar sanatçısı Alpago Polat’ın doğaçlama müzikleri ile süslü. Aynı zamanda unutulmaz sanatçı Erol Günaydın’ın yeğeni olan Mutlu ve Alpago Polat aileden sanatçı. Uzun yıllar yurt dışında kendilerini geliştiren genç sanatçılar aldıkları meşaleyi daha yukarılara taşımaya kararlı olduklarını performanslarıyla gösterdi.

Haberin Devamı

Kül Kızı İzmirlilerle buluştu

Roket Yapım Kurucusu Ercan Mertbilek, "Farkındalığı ayrıcalık olarak izleyiciyi içine çekerken, kadın üzerinden hayata dokunuşlarımızı sorguluyor. Bu gösteri sanatçımız Mutlu Polat’ın ’Ege’den çıktım yola’ dediği gibi Türkiye’nin bir çok noktasına uğrayıp, aydınlanmanın ışığıyla yerli ve yabancı festivallere katılacak. Bu yılın sonunda Kül Kızı’nı izleyenler değişimi açıkça görüp hissedecekler" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!